הקינוח המושלם
דסק קשת 12
17.05.23

היפים והטעימים

תחזיקו אותנו חזק כי אנחנו לא עומדים בזה: אלו 12 הקינוחים שעלו לחצי גמר "הקינוח המושלם"

צילום: שחר רזניק
צילום: שחר רזניק, קשת 12

כל הקינוחים שזיכו את המתמודדים בכרטיס לחצי הגמר של "הקינוח המושלם" (הערב, רביעי, אחרי החדשות, קשת 12) עוצרי נשימה, וזה הזמן להיזכר בהם. הראשון הוא כמובן הקינוח האקזוטי של מור מזרחי שפתח את פרק הבכורה וכבר שם הבנו שהרמה עלתה - והשואו מטורף

צילום: שחר רזניק

אביעד רדעי הגיש קינוח שחור מעוטר שומשום שזכה ללא מעט מחמאות מהפאנל. על הדרך הוא שיתף את השופטים בסיפור המרגש שלו, ולא נשארה עין יבשה באולפן 

צילום: שחר רזניק, קשת 12

מיכאל זורין הבריק בקינוח שהוא כולו מחווה למרלין מונרו. הקערה שעליה הוגש הקינוח יחד עם המעטפת השקופה יצרו הומאז' לתמונה האייקונית של מונרו. אין מילים 

צילום: שחר רזניק

אורן זילברשטיין הכין לשופטים סירות גונדולה גורגונזולה שהדהימו אותם גם בנראות וגם בטעם. זה אולי נראה כמו בולי עץ, אבל שלא תתבלבלו - מדובר בהברקה של ממש 

צילום: שחר רזניק

לירון טאקו הטריפה את השופטים עם קינוח הברווזנים שלה, או כמו שקרין גורן כינתה אותו: גע-גועים. את ההשראה אגב, היא קיבלה כשהסתובבה בחנות צעצועים

צילום: שחר רזניק

הבן של הקונדיטור המפורסם הגיע לתחרות כדי להוכיח שהוא טוב בפני עצמו - וככה זכינו להכיר את גיא אוטמזגין ואת הקינוח היפהפה והמדויק שלו. מחכים לביס 

צילום: שחר רזניק

בפרק שסגר את שלב האודישנים זכינו להכיר את שחר דבח, שהגיש קינוח יפהפה על גבי משקל גרמים. השופטים התלהבו בטירוף, המראה כבש אותם והטעם ניצח הכל

צילום: שחר רזניק

הקינוח של בשמת וינר הוא תוצר של זיכרונות מהקיבוץ עם טוויסט איטלקי. כדורי גבינה, שילוב הרמוני של שכבות ומרקמים מפתיעים. יאמי 

צילום: שחר רזניק

מור יאסי שם בקינוח שהגיש את הילדות שלו: הסתובבות ביערות בירושלים, ניחוח אורנים ושלווה אמיתית. ככה נוצר הקינוח המרהיב "גזע אורן" שמשחזר את מראה האדמה של היער

צילום: שחר רזניק, קשת 12

"טריפ טו דה איסט" - ככה נקרא הקינוח של מורן טביב שמנסה לקחת אותנו לטיול מרגיע במזרח עם פיסה קטנה מהטבע. התאהבנו 

צילום: שחר רזניק

הקינוח של הילי גרינברג עורר לא מעט מחלוקות אצל השופטים לגבי הנראות - אבל ברגע שהם טעמו אותו לא היה ספק: יש כאן מתמודדת מצטיינת. הילי הבטיחה את מקומה בשלב הבא ועלתה לחצי הגמר 

צילום: שחר רזניק

שגיב מלול אוהב לקחת חומרי גלם פחות שכיחים ולהפוך אותם ל"וואו". זה מה שהנחה אותו בקינוח שיצר "פופי פאי" - שיש בו שילובים לא שגרתיים של טעמים