החיים שלנו בהחלט הפכו לקצת יותר מתוקים מהרגע שהתוכנית "הקינוח המושלם" השתלטה לנו על המסך. לשופטים יש סטנדרטים גבוהים למדי, למתמודדים יש אתגר כפול ואנחנו למדנו שבדרך להמצאת הקינוח המושלם צריך לחשוב על הפרטים הקטנים ביותר. בכל זאת, אם זה לא נראה וואו אין סיכוי שהשופטים בכלל יטעמו את זה.
כל היופי שראינו עד כה גרם לנו לתהות על גלגולם של כמה מהקינוחים ההיסטריים שאנחנו מכירים ואוהבים היום - ואיך הם צברו תאוצה כל כך גדולה? התשובה היא כמובן בזכות הרשת החברתית אינסטגרם, שנותנת מקום של כבוד לנראות ומצליחה לשנות סדרי עולם אפילו במטבח הפרטי שלנו. אז קבלו את התותחים הכבדים בעולם הקינוחים הכי פוטוגניים - החל מעוגת המספרים ועד הקרמבו שכבר לא ממש יושב בתוך עטיפה, ואנחנו תוהים - מה יהיה הקינוח המושלם שיצטרף לחמישייה המנצחת הזאת?
עוגת מספרים/אותיות
הטרנד המשוגע הזה של עוגות מספרים ואותיות (שלגמרי כאן כבר שנים ולא מתכוון ללכת) החל אי שם באינסטגרם של ליאור קוקה בשנת 2016, עם האות H. משם האות H הפכה ל-R, ואז למספר 40 – שקבע את הטרנד המטריף, הצבעוני והטעים שנשאר איתנו עד היום. את העוגה הזו אפשר למצוא בכמה וריאציות – עם פירות, פרחים או שוקולדים, ולאלה שפחות מתחברים למתוק – יש את הגרסה המלוחה (השווה ביותר יש לומר). אין ספק שליאור קוקה אלופה בטרנדים של עוגות, כי קבלו את העוגה הבאה.
עוגת קרפים
אחרי עוגת המספרים המטורפת ששברה את הרשת, הגיעה עוגת הקרפים, ששרפה אותה. 40 (!) שכבות של קרפים מדויקים ומסודרים להפליא יושבים להם אחד על השני כאילו ללא מאמץ, יחד עם קרמים שונים כמו קינדר בואנו, אוראו, בזוקה ועוד, שהופכים את העוגה למושלמת – ולטרנד הבא בעולם הקונדיטוריה. נראה אתכם מצליחים להפסיק לבהות בשכבות האלה – כי אנחנו פשוט לא הצלחנו.
עוגת אלפחורס
אם אתם חובבי אלפחורס – זו העוגה המושלמת בשבילכם. ולמה בעצם צריך להגדיל את האלפחורס? כי ככה החיים שלנו היו הרבה יותר יפים. אין ספק שהאלפחורס (בגרסה הישראלית והטעימה שאנחנו מכירים) הוא אחת העוגיות הכי טעימות שיש, אז למה לא לקבל אותו בגודל אקסטרה לארג'? ענבל לביא, פיית העוגיות – עשתה זאת בענק, וכל שלנו נותר זה לרייר מול התמונה ולקוות שהיא תשלח לנו אחת כזאת (ענבל, זה היה רמז).
קרמבו עבודת יד
הפאניקה מההודעות על המחסור בקרמבו שמגיעות בכל חורף, גרמו לישראלים להפוך ליצירתיים ולא לוותר על הקינוח הייחודי הזה – אלא להכין אותו בבית. עם כל הכבוד (ויש כבוד) לקרמבו המוכר והאהוב, אין כמו קרמבו הום מייד שייקח אתכם לרבדים חדשים של עונג ויציג בפני בלוטות הטעם שלכם טעמים שלא הכרתם לפני. הקרמבו בעבודת יד של שי גולן ממחיש בצורה מעולה את הקינוח ההיסטרי הזה, ולא רק שהוא מצטלם מעולה – הוא גם נראה סופר טעים.
סנט אונורה
אם אתם מתגעגעים לצרפת, אל דאגה, בביס אחד תוכלו להיות שם. סנט אונורה היא עוגה צרפתית קלאסית שעשויה מבצק פריך, קצפת, קרמל ופחזניות רכות ואווריריות, וכל מה שבא לנו לעשות כשאנחנו רואים אותה זה פשוט לתת ביס אחד ענקי. את הסנט אונורה תוכלו למצוא במגוון גדלים – מעוגה ענקית שמתאימה למספר סועדים, ועד קינוחי ביס קטנים ומדוייקים – שתשמחו להשאיר רק לעצמכם. השף קונדיטור יוחנן שניאור מדגים לנו איך אפשר גם להישאר קלאסיים, אבל גם להיות יצירתיים ולהכין סנט אונורה שעוד לא ראיתם.