להמציא קינוח שהופך לדבר הכי חם בעולם הקונדיטוריה זאת לא משימה פשוטה, לנהל עסק שעושה זאת בהצלחה בפריסה ארצית זה כבר אתגר של ממש. השף קונדיטור מיקי שמו יושב בימים אלה על כיסא השופט בתוכנית "הקינוח המושלם" בניסיון למצוא את הכישרון הבא בתחום, אבל לא שוכח את הקשיים שהוא בעצמו נתקל בהם בתחילת הדרך.
בקטע מתוך הפרק שישודר הערב (חמישי אחרי החדשות בקשת 12), שמו נזכר בהתרגשות איך נכנס לעסק המשפחתי מיד אחרי שסיים את שירותו הצבאי. "אמרתי לאחי שאנחנו צריכים לעזור להורים. העסק היה כושל, כל שבוע מכרנו יותר והפסדנו יותר", הוא נזכר בקשיים שליוו את הקונדיטוריה הצנועה של המשפחה בקריית חיים ועיניו התמלאו בדמעות.
במשך שבע שנים האחים לבית משפחת שמו עשו הכל בעצמם - ארזו, הקציפו, ניקו ורידדו - והוכיחו שעם התמדה מגיעה גם ההצלחה. עם השנים העסק הפך לקונדיטוריה מוכרת בחיפה והקריות, ומכאן לרשת שמו המוכרת לכולנו. "הפכנו לארגון שמפעיל עשרה סניפים ברחבי הארץ, ואנחנו מעסיקים מעל 200 עובדים", שמו ניצל את ההזדמנות לעודד את אחד מהקונדיטורים שהגיעו לאודישן, "אני בטוח שאתה יכול להגיע לזה".