אחרי ערב מרגש ומותח במיוחד, מלא בקינוחים מטורפים, יש לנו זוכה: "כדור הריסה" של רחלי ורניר הוא הקינוח המושלם של ישראל שנבחר הערב (רביעי). הדרך אל הניצחון של רחלי עברה בקינוחים לא פחות מושלמים ממנו, כמו "הטארט המרחף", "באלה הידיים" ו"השח מט", כשהשיא הגיע בקינוח הגמר – "כדור הריסה", שמוטט את השופטים וגרף שלל מחמאות. אל המקום השני הגיעה נורית ציטיאת עם קינוח שכבות של שוקולד וויסקי, קראנץ' אגוזי לוז וקרמל. אור שוקרון התמקמה במקום השלישי ואילו דרור כהן סיים במקום הרביעי והמכובד. הנה המתכון המלא של הקינוח המושלם:
wrecking ball / כדור הריסה - רחלי ורניר
כשמו כן הוא – קינוח הורס! אם יש לכם אורחים שממש ממש בא לכם לפנק – הישארו איתנו ועקבו צעד אחר צעד
זמן עבודה: 3 שעות
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: למתקדמים
כשרות: חלבי
למוס יוגורט וניל:
3 גרם ג'לטין
15 גרם מים
200 גרם יוגורט יווני 10% שומן
100 גרם שמנת חמוצה 27% שומן
5 גרם מחית וניל
40 גרם אבקת סוכר
קליפת לימון מגורדת
210 מ"ל שמנת מתוקה
לטופי קרמל תמרים:
100 גרם מחית תמרים
150 גרם שמנת
90 גרם חמאה
5 גרם מחית וניל
קורט מלח
לג'נואז תבלינים:
1 ביצה L
60 גרם סוכר חום דמררה
50 גרם שמנת חמוצה
80 גרם שמן קנולה
80 גרם קמח לבן (כשלושת רבעי כוס)
5 גרם אבקת אפייה
ציפורן, הל, אניס, אגוז מוסקט (טחונים, כרבע כפית מכל תבלין)
כפית קינמון
לקרסט קרמל, גרעיני חמנייה ומלח:
30 גרם חמאת קקאו
100 גרם שוקולד קרמל
60 גרם גרעיני חמנייה קלויים
50 גרם פייטה חמאה
רבע כפית פרח מלח
לקרם טחינת גרעיני חמנייה:
2 גרם ג'לטין
10 גרם מים
75 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם טחינה מגרעיני חמנייה (להשיג בחנויות טבע, או לטחון במעבד מזון)
כף מחית וניל טהור
70 גרם שוקולד מקורמל
100 גרם שמנת (להקצפה)
מוס יוגורט וניל:
1. מערבבים ג'לטין עם מים ומניחים במקרר להתייצבות.
2. בקערה מערבבים יוגורט, שמנת, וניל, אבקת סוכר וגרידת לימון. ממיסים את הג'לטין במיקרו ותוך כדי טריפה יוצקים את הג'לטין לתוך המסה בהשוואת טמפרטורות.
3. מקציפים שמנת מתוקה למרקם רך ומקפלים פנימה.
טופי קרמל תמרים:
1. במחבת עם תחתית עבה מקרמלים קלות מחית תמרים, שמנת ומלח עד לקבלת בועות קרמל צפופות. משלבים פנימה את החמאה ומערבבים לאחידות.
ג'נואז תבלינים:
1. בקערה טורפים את הביצה והסוכר. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה ושמן.
2. משלבים את היבשים, מערבבים לאחידות ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
לקרסט קרמל:
1. ממיסים את השוקולד ומערבבים עם כל שאר המרכיבים ומשטחים. מקררים להמשך שימוש.
לקרם גרעיני חמנייה:
1. מערבבים ג'לטין עם מים ומקררים להתייצבות.
2. מחממים את השמנת, מחית הווניל וטחינת הגרעינים, יוצקים על השוקולד, מוסיפים ג'לטין, מערבבים ומסננים.
3. מקציפים שמנת ומקפלים פנימה.
הרכבת הקינוח:
1. יוצקים מוס יוגורט ווניל לתבניות עיגול בקוטר 8 ס"מ. מכניסים פנימה בסדר הבא: ג'נואז תבלינים בקוטר 6 ס"מ, טופי קרמל תמרים, קרם טחינת גרעיני חמנייה וקרסט קרמל.
2. מעבירים למקפיא להתייצבות. לפני ההגשה אפשר לצפות בשוקולד קרמל.