השבוע ב"הזמר במסכה" ראינו לא מעט ביצועים מצוינים, אבל אם אנחנו צריכים לבחור אחכ שריגש אותנו (וגם עשה אותנו רעבים) זה ללא ספק הביצוע של הפלאפל ל"Cold Little Heart" של מייקל קיוונוקה.

אבל עם כל הכבוד לשירה הנוגעת של הפלאפל (ויש כבוד), הבטן המקרקרת שלנו התרכזה בעיקר ברמזים ובניחושים של פאנל המומחים. התשובה השלילית של הפלאפל לשאלה האם נישק את מיכל אנסקי הורידה מטבלת ההימורים לא מעט שמות שחשבנו עליהם, ביניהם ליאור מילר, מייקל לואיס ודודי בלסר.

ובכל זאת, אחרי ששמענו את הימורי פאנל המומחים החלטנו ללכת הפעם עם שחר חסון, שניחש כי מדובר בלא אחר מהמדליסט האולימפי, אורי ששון. נכון, הוא הכחיש בתוקף בסטורי שלו כל קשר לפרשה, אבל יש לא מעט רמזים שגרמו לנו לחשוד כי הג'ודוקא הבכיר הוא מי שמסתתר מתחת לתחפושת הפלאפל? הנה כל הסיבות.

הרמז השלישי:

90+4

תוספת זמן בדרך כלל מתקשרת לעולם הכדורגל מה שהצליח לבלבל אותנו מעט, אבל לרמז יש גם קשר לעולם הג'ודו. 4 דקות הוא האורך של קרב ג'ודו תחרותי, אבל מה הקשר למספר 90? באולימפיאדת ריו בה זכה במדליית ארד, הפסיד ששון בחצי הגמר לטדי רינר הצרפתי בשנייה האחרונה של הקרב או כמו שמקובל להגיד בספורט – ממש בדקה ה-90. מתוחכם? אולי, אבל כבר למדנו לא פעם שלא תמיד הרמזים בהכרח מה שהם נראים.

"נלחמתי בשיניים כדי לחזור כשאף אחד לא מבטיח לי שאצליח"

בפגרה שאחרי אולימפיאדת ריו, נפצע אורי ששון במשחק כדורסל, עבר ניתוח שהשבית אותו לתקופה ארוכה וגרם ללא מעט אנשים לפקפק ביכולת שלו לחזור לקדמת המזרן. אחרי שחזר להתחרות, נפצע שוב במהלך קרב בגרנד סלאם אבו דאבי ב-2018, נאלץ לפרוש מהתחרות ולוותר על הקרב על הארד. אותה פציעה גרמה ללא מעט אנשים להטיל ספק שוב ביכולתו של ששון לחזור לעצמו.

"כולם הספידו את הקריירה שלי, אבל אני ידעתי שזה להיות או לחדול"

ולמרות הפציעות הלא פשוטות, ששון אראה לכולם שההספדים הגיעו מוקדם מדי ושהוא עשוי מהחומר הנכון. הג'ודוקא חזר כמו גדול, זכה במדליות זהב בגראנד פרי בודפשט 2019 וגראנד פרי תל אביב 2020 והוכיח שהוא אלוף אמיתי ושהקריירה שלו רחוקה מלהסתיים.

הרמזים של הפלאפל (צילום: הזמר במסכה, באדיבות ספורט 1)
4 דקות - אורכו של קרב ג'ודו|צילום: הזמר במסכה, באדיבות ספורט 1

הרמז השני:

מבחן כתמי הדיו של רורשאך

למי שלא מכיר את המבחן שהמציא הפסיכיאטר השוויצרי, מדובר במבחן השלכה שמיועד להערכה פסיכולוגית של מאפייני אישיות ותפקודים חשיבתיים ורגשיים של האדם. אז איך זה קשור לששון? בין זכייה במדליה אחת לאחרת, הספורטאי האולימפי גם מצא זמן להירשם ללימודי פסיכולוגיה במרכז הבינתחומי הרצליה.   

>>רוצים עוד רמזים? היכנסו עכשיו לאינסטגרם או לפייסבוק של הזמר במסכה

סביב העולם בשמונים יום

ברמז השני לפלאפל, הוצג ספרו הקלאסי של ז'ול ורן, "סביב העולם בשמונים יום" שמיד גרם לנו לחשוב בכיוון של מישהו שטס הרבה. כספורטאי, ששון מתחרה בתחרויות מסביב לעולם ככה שלפחות לפי דעתנו, בהחלט יש קשר.

הקלפים

אנחנו לא אוהבים להרים לעצמנו, אבל האמת שבמקרה של ניתוח הרמז הזה, לגמרי שיחקנו אותה. ברמז השני הוצגו לפלאפל קלפים שונים – 9 קינגים, 7 מלכות ו-11 נסיכים. אבל מה הקשר בין קלפים למדליסט האולימפי? שימו לב: לאורי ששון יש 9 מדליות זהב, 7 מדליות כסף ו-11 מדליות ארד, מה שכמובן מסתדר לנו עם הקלפים כלפי שהוצגו.

 

הרמזים של הפלאפל (צילום: הזמר במסכה,  קשת 12  )
מבחן כתמי הדיו של רורשאך - מתקשר ללימודי הפסיכולוגיה של אורי ששון|צילום: הזמר במסכה, קשת 12

הרמז הראשון:

"הייתי ילד טוב ירושלים"

מעבר לתדמית הצנועה שכל כך מזוהה איתו לששון לגמרי יש קשר לעיר הקודש. המדליסט האולימפי נולד ב-1990 בעיר הבירה שלנו.

כוס הקפה

ב-2013, מספר שנים לפני הזכייה הגדולה באולימפיאדת ריו, אורי השתתף יחד עם אחיו, אלון ששון, בפרסומת לקפה נמס.

תחפושת הפלאפל

אולי זה רק אנחנו, אבל בעיננו גם התחפושת עצמה יכולה להיות רמז. פלאפל הוא המאכל הלאומי שלנו, מקור לגאווה ומי יותר מתאים להיכנס מתחת לתחפושת מאשר ששון, שייצג אותנו בכבוד ובגאווה בבמה הכי גדולה של הספורט העולמי.

הרמז השלישי: הפלאפל (צילום: מתוך
הפלאפל - גם התחפושת היא רמז?|צילום: מתוך "הזמר במסכה", קשת 12

ובכל זאת, יש כמה רמזים שלא הצלחנו לפענח כמו למשל עמדת הדיג'יי או את הקשר לגלית גוטמן, בר זומר ואסתי גינזבורג, מה שגרם לנו לפקפק מעט בניחוש שלנו. אז אם לכם יש מושג מה עומד מאחורי הרמזים אתם לגמרי מוזמנים לשתף אותנו כאן בתגובות וגם אם יש לכם ניחוש יותר מושכל משלנו אתם לגמרי מוזמנים לשתף. בינתיים, ננסה להתמודד עם החשק שלנו לפלאפל, לפחות עד הפרק הבא.