האודישן הראשון של להקת "חמסה" זכה לביקורות מעורבות מצד שופטי "הכוכב הבא לאירוויזיון" (פרק חדש בשלישי, אחרי החדשות, קשת 12). לצד ההתרגשות מאיחוד הלהקה, היו קולות בשולחן שחשבו כי הרמה של חבורת הבנות האהובה לא מספיק מקצועית כדי לייצג את ישראל בתחרות באירופה. על אף המחלוקות, הלהקה קיבלה מקום בנבחרת הכוכבים והערב (א') שרה יחד בפעם השנייה בתחרות, אך לא זכתה למספיק אחוזים כדי להרים את המסך והודחה באופן סופי.
הרביעייה שכוללת את הזמרות נעמה טל, אסתר קסטרו, פזית הרמן וסיון גנון, ביצעה את הבלדה המרגשת "גיבור של אמא". הן קיבלו ציון של 54% בלבד עם ארבעה אדומים מהשופטים. התוצאות היו הפיכות עד הרגע האחרון בשיר, אך לוי ומימון הכריעו את הכף נגדן. "יש כאן אנשים סופר מוכשרים שאנחנו מאוד מאמינים בהם. קשה לי לראות את זה באירוויזיון" אמר לוי והחליק שמאלה, מה שהשאיר את ההחלטה בידיה של מימון. מהקהל לעומת זאת, זכו חברות הלהקה לאחוזים רבים, תמיכה וצעקות עידוד עד הירידה מהבמה.
"אין מי שמתחברת אליכן יותר ממני, וגם למסר המדהים שהעברתן בשיר", אמרה השופטת: "זה היה משמעותית טוב יותר מהאודישן הראשון, ככה להקת 'חמסה' צריכה להיראות ולהישמע. אתן יכולות לחזור לחיים, דמיינתי אתכן מופיעות, אבל לצערי אתן לא מה שאני חושבת שצריך לייצג את המדינה באירוויזיון". הבנות זכו לשבחים על הביצוע והבחירות האמנותיות המוצלחות, אך אם הן יחליטו להמשיך ליצור ולשיר במתכונתן המאוחדת זה לא יקרה על במת האירוויזיון.
לאחר ערב מלא בכל הרגשות - שמחה ועצב כאחד, דיברנו עם חברות הלהקה כדי לנסות להבין איך מרגיש לאחד את החלום הנוסטלגי, לחזור סוף סוף אל הבמה אך לעזוב את התחרות בשלב כה מוקדם. "האמת שמעולם לא עזבנו את הבמה, כל אחת מאיתנו נשארה עליה בדרך זו או אחרת, כמובן שכלהקה ביחד החוויה מעצימה ומאחדת והפרט החשוב הוא שאחרי שחזרנו, אנחנו כאן כדי להישאר, אמרו הזמרות.
"כבר מהרגע הראשון שאלו אותנו 'מאיפה האומץ' ואם זה בטוח בגילנו", סיפרו חברות הלהקה על התגובות שקיבלו. "לא יצאנו לדרך כדי להניף שום דגל, אבל יצא ככה שמישהו שם לנו את הדגל של נשים חזקות. גיל 40 זה הזמן להעז, למדנו על עצמנו שני דברים עיקריים, הראשון, שזה דגל טבעי עבורנו להניף, והשני שלכל אחת מאיתנו יש את הכוח בנפרד וכקבוצה להניף את הדגל הזה - שאנחנו לא הכי צעירות בתחרות. עצוב שבכלל יש צורך כזה, מי אמר שלאמא אסור לחלום, מי אמר שהגיל קובע עבור האישה ולא ההרגשה?".
האיחוד שלכן הפתיע רבים, מה התגובות שקיבלתן?
מדהימה. תוך יום אחד אין מישהו שלא הכיר אותנו, יש שאוהבים ויש שפחות וזה בסדר גמור אבל פתאום כולם מכירים, מביעים דעה ומרעיפים אהבה. כמובן שהיו את התגובות המאכזבות שהגיעו רובן ככולן מנשים, אמהות בעצמן שהרשו לעצמן ברשתות החברתיות להעיר על מה לבשנו ועל איזה אמהות אנחנו. היה לנו עצוב שהן חושבות ככה כלפי עצמן, שהן מרגישות שהן יכולות לשגר את זה לעולם.
הרבה ציפו שתשירו באודישן הראשון את הלהיט "אתה חייב למות עליי", למה החלטתן שלא?
"כל הקאמבק הזה היה הימור, לא חלמנו שזה יתפתח לאן שזה יתפתח ואנחנו הכי שלמות עם הדרך, היה חשוב לנו להראות שאנחנו יותר מהשיר הזה. רצינו לנצל את הבמה, לשלוח מסר לאמהות החטופים והחטופות שלנו ולשיר את הבלדה "גיבור של אמא".
יש משהו שהייתן עושות אחרת?
"לא. אנחנו שלמות מאוד עם הדרך. היתרון בגיל זה שאת באה כמו שאת בלי פוזות, בלי מניירות, הכי זך ואמיתי ואז לא משנה מה קורה את שלמה עם עצמך והדרך שלך. אנחנו מתכננות לעשות עוד הרבה בהמשך, ועכשיו אנחנו ממשיכות לברור ההצעות הרבות שקיבלנו, את מה שהכי נכון וטוב לנו, עושות סדר לעצמנו".
אחרי שנים החלטתן להתאחד, מה גרם לזה?
"האמת שפשוט זרמנו והחלטנו לצאת מאיזור הנוחות שלנו. היה לנו הרבה מה להפסיד, כולנו כבר במקום אחר בחיים. הגיל וגם המעמד הזה של חמסה האייקונית. החברות עזרה לנו לשים את הכל בצד ולרדוף אחרי מה שכל אחת מאיתנו צריכה לרדוף אחריו - להגשים את עצמה ואת החלומות שלה, שכל פעם שיתנו לה סיבה למה לא, היא תראה למה דווקא כן".