מקום מגורים: התיישבו באיזור שהשתרע מאקוודור ועד צ'ילה, לאורך רכס האינדים.

מקור השם: "אינקה" הינו תואר אצולה לקיסר ששלט בפרו בין המאה ה-12 ל-16.

שפה: היו להם 700 שפות שונות, אך המרכזית הייתה שפת הקצ'ואה אשר איחדה בין כולם.

סימני זיהוי: לבושים בבגדים מהודרים ונושאים דגל המזכיר את דגל הגאווה.

במשפט אחד: מדובר באימפריה גדולה בעלת היסטוריה עשירה וארוכה שכללה בשיאה לא פחות מ- 6 מיליון בני אינקה.  

עוד ב"המשימה: אמזונס":

היסטוריה

ההיסטוריה של בני האינקה היא ארוכה ומורכבת. האימפריה החלה להתפשט במאה ה-12 והתפרשה על שטח מאוד גדול שכלל לא פחות מ-5 מדינות, ביניהן - ארגנטינה, אקוודור צ'ילה ופרו. הבירה של האימפריה הייתה קוסקו, דבר שבטח זכור לחלקכם מהטיול הגדול בדרום אמריקה והביקור במאצ'ו פיצ'ו, שהייתה עיר שבנו בני האינקה. במאה ה- 16 נכבשה האימפריה על ידי הספרדים והגיעה אל קיצה. את המורשת שלהם ניתן לראות עד היום במבנים המרהיבים שבנו ובטקסים המתקיימים מפעם לפעם. 

מאצ'ו פיצ'ו (צילום: אייל אלקבץ, המשימה: אמזונס)
מאצ'ו פיצ'ו|צילום: אייל אלקבץ, המשימה: אמזונס

אמונות

הדת היא מרכיב מאוד מרכזי אצל בני האינקה. האל הראשי בו הם מאמינים נקרא וירקוצ'ה והוא זה שברא את האדם, בעלי החיים ויודע הכל. תחת הוירקוצ'ה יש אלים נוספים שכל אחד מהם אחראי על דבר מסויים - אל השמש, הירח, הגשם, הכוכבים, הים והאדמה. האנשים הקדושים באימפריה נקראו אורקלים. הם היו מגידי עתידות והיו נושאים את דברי האל. אנשים ממעמד גבוה, כמו האורקלים, היו נישאים על ידי ארבעה אנשים ממעמד נמוך במהלך חגיגות וטקסים. בנוסף הם האמינו בתחיית המתים ודאגו לשמור את שיער הראש שנשר להם, הציפורניים והשיניים שנפלו. מי יודע, אולי יום אחד יהיה להם שימוש.

האל וירוקוצ'בה (צילום: אייל אלקבץ, המשימה: אמזונס)
האל וירוקוצ'בה|צילום: אייל אלקבץ, המשימה: אמזונס

שגרה ותעסוקה

בני האינקה, אימפריה שהשתרעה על שטח של 4000 ק"מ, ניהלו חיי שיגרה מפותחים ומערכת כלכלה עצמאית. הם עבדו בחקלאות, היו סוחרים בעזרת רפסודות והיו בנאים מצויינים. בנוסף, היה להם צבא גדול וחזק שנלחם בעזרת צינורות שירו חצים, חץ וקשת ומקלעי אבנים. הם היו מתאמנים עוד מילדות כאשר שמרו על השדות החקלאיים שלהם.

האינקה (צילום: אייל אלקבץ, המשימה: אמזונס)
בני האינקה|צילום: אייל אלקבץ, המשימה: אמזונס

מנהגים ייחודיים 

כיאה למסורת ארוכה וגדולה, לבני האינקה היו לא מעט מנהגים וחגים שייחדו אותם. אחד הטקסים המשמעותיים שהיו להם, היה טקס הפולחן לאמא אדמה. הטקס התקיים בכל פגישה או אירוע מזדמן וכלל שפיכת צ'יצ'ה על הריצפה. בנוסף, הייתה להם מסורת לכל אחד מחודשי השנה. במרץ חגגו את בוא האביב על ידי לבישת בגדים מפרחים, ביוני חגגו את חג השמש בו עולים לקוסקו (עיר הבירה) ומתחננים לאלת השמש שלא תיעלם.

בנובמבר מתקיימת תהלוכת המתים בה מקריבים קורבן לוירקוצ'ה (האל הגדול) ואנשים היו רוקדים סביב הקורבנות בכיכר המרכזית. מחקר שנעשה בשנים האחרונות באוניברסיטת ברדפורד, מעלה ממצאים מטרידים על כך שבני האינקה נהגו להקריב ילדים למען האלים. החוקרים גילו כי אנשי הדת והאליטה של האינקה נהגו לבחור את הקורבנות, לשדרג את מעמדם ולפטם אותם במשך 12 חודשים כדי להכין אותם לנתינתם לאלים. 

"המשימה: אמזונס": רביעי ב-21:00

>>צאו להרפתקאה בעמוד הפייסבוק שלנו