אלון (44) ונועה (42) מגדלים את 3 ילדיהם, עמית (15), ענבר (11) ועומר (7) בדגש על כך שהצניעות והפשטות הם הדברים החשובים בחיים. האבא, טייס מסוק חילוץ לשעבר, הדריך את נועה כבר בצופים, והם נשואים 19 שנה. שניהם מסכימים בפה מלא: "בית זה קודם כל ביטחון".

משפחת כהנא (צילום: צחי צלניקר, אין כמו בבית)
"אמא שלי אומרת שעכשיו אני חיה את גיל ההתבגרות". אם המשפחה, נועה|צילום: צחי צלניקר, אין כמו בבית

כבעלי הכשרה פסיכולוגית, מנהל הזוג כהנא למחייתם במושב צורית בו הם גרים מרכז רוגע שמטרתו לתת לאנשים הדרכה איך לעבור תהליכי שינוי בריאותיים בחיים. מדובר בדרך כלל על אנשים שרוצים למנוע מחלות בעתיד, או על כאלו שכבר חוו התקפי לב או אירועים אחרים. אלון, שבעצמו עבר התקף לב בגיל 32, מתמצת את ה"אני מאמין" של המרכז במשפט אחד פשוט: "אם אתה יכול לשנות את החיים שלך בלי לחטוף את ההתקף לב קודם – מה טוב".

משפחת כהנא (צילום: צחי צלניקר, אין כמו בבית)
מאמינים בחינוך ביתי - ועבודת כפיים|צילום: צחי צלניקר, אין כמו בבית

בבית משפחת כהנא עושים הרבה למען שימור הסביבה, כולל יצור החשמל באופן עצמאי. "החלטנו שאנחנו לא משתתפים במשחק הצריכה המטורף שמתנהל בעולם", הם מסבירים. אין טלוויזיה בבית, אין מכונית ("הרכב המשפחתי שלנו הוא קטנוע") ואת הבגדים הם קונים רק בחנות לבגדים משומשים.

משפחת כהנא (צילום: צחי צלניקר, אין כמו בבית)
ענבר, אלון ועומר על הרכב המשפחתי|צילום: צחי צלניקר, אין כמו בבית

שלושת הילדים מתחנכים בחינוך ביתי ולא הולכים לבית ספר: "לא רק שלילדים האלה אין שום פער, אלא שיש להם יכולות יותר גבוהות מבני גילם", מספרת נועה. "אם הם צריכים ללכת לבית ספר רק בשביל ההפסקות, אז עדיף שהם ילמדו בבית ואחרי הצהריים ילכו לחברים", מחדד אלון. את רוב היום מעבירים עמית, ענבר ועומר בקריאת ספרים, או מול אחד מארבעת המחשבים שיש בבית.

האני מאמין של המשפחה: 

בחירה חופשית ודרך עצמאית, דוגמא אישית, צניעות, רוגע ופשטות.