פסטיבל "ביכורי יין וגבינות" המתקיים זו השנה השמינית ברציפות בגן האודיטוריום שבמרכז הכרמל בחיפה, יציע לקהל המבקרים מגוון רחב של יינות, גבינות, שמני זית ושוקולד בשילוב הרצאות, סרטים, וסדנאות טעימה החושפות את עולם היין והגסטרונומיה הישראלי.
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 22-24 במאי 2012, בין השעות 18:00-23:00.
במהלך ימי הפסטיבל, יתקיימו סדנאות והרצאות בניהולו המקצועי של אנדרי סוידאן מ"ספיישל רזרב", תתאפשר למבקרים טעימה, ממיטב היינות והגבינות המוצגים בפסטיבל.
בין היקבים שישתתפו:
בוטיק הגליל, ברקן, גרנדה, גת ניצן, ג'סקלה, חרמון-עלמא, טפרברג 1870, יינות סגל, כרמל, מישר, נתיב היין, סקוריה, פסגות, עמק האלה, צובה, קדש ברנע, שושנה, שטרן, תבור, תשבי. לצידם יוצגו גבינות מטובי היצרנים: הנוקד, מן האדמה- מחלבות בוטיק, מחלבת בארי, משק דותן, משק יעקובס, נעמה סווידאן – גבינות איכות מחו"ל ועז עברית.
קהל המבקרים יוכל להנות מסנגרייה-Plaza Real, ערק מברוקה, עראק מצאדה לבנוני, 'שמנא וסלתא' קיבוץ יגור, קפה לואיז – לחם שיאור, ממרחים ושמן זית מגל, שפיץ – מבעבע על בסיס יין והשוקולדים ROYשוקולד ושוקולד 'ולרונה' – יקב תשבי. קפה 'מדרחוף', משתלות פרת – סחלבים לשבועות, טבסקו של מותגי ניצן, ג’ראייסי בית מאפה, יורו סטנדרט – מים מבעבעים.
בנוסף, במסגרת הפסטיבל, יוקרנו בסינמטק חיפה הסמוך הסרטים:
"קרוב לצלחת" (צרפת, 2011) ב- 22.5, 19:00, "בחזרה לכפר" (צרפת, 2008) ב- 23.5 ב-19:00 ו"ג'ירו חולם על סושי" (ארה"ב, 2011) ב- 24.5 ב-17:30.
הפסטיבל שיתקיים על ידי 'עיריית חיפה' ובהפקת 'חברת אתו"ס' בשיתוף 'א.צ. פסטיבל בע"מ' מהווה במה ליקבים הישראלים, המחלבות, יצרני שמני הזית והמעדנים הנלווים לחשוף את פרי יצירתם. הפסטיבל, שנחשב לחוויה גסטרונומית ישראלית, יתקיים זה שנה שמינית ברציפות בגן האודיטוריום שנמצא בלב מרכז הכרמל בעיר.
נטע דרורי, מפיקת האירוע מטעם אתו"ס: "גם השנה יופק האירוע תוך הקפדה על מקצועיות ואווירה שנועדו לקדם את תרבות היין והגבינות בישראל בכלל ובחיפה בפרט, תוך התאמת האירוע לחג השבועות שבפתח".
פסטיבל "ביכורי יין וגבינות" ה- 8, יתקיים בימים שלישי עד חמישי, 22-24 במאי, בין השעות 18:00-23:00 בגן האודיטוריום, מרכז הכרמל חיפה.
עלות כניסה: 50 ש"ח בקופות הכרטיסים, כולל כוס לטעימות יין מתנה.
*לגמלאים/סטודנטים/חיילים: 45 ₪ (בהצגת תעודה מתאימה).