אורז כחול
מה צריך:
1כרוב סגול
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כוס אורז מלא, שטוף
5 גבעולי בצל ירוק - קצוצים
3 כפות גרעיני דלעת טבעיים
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית טבעי
1 כפית מלח ים טבעי
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון טחון.
1/4 כפית פפריקה מתוקה.
עוד ב"חשבון משותף":
- שמחה וצהלה: המדריך המלא למתחפש החוסך
- מחוץ לקופסה: כל הטיפים לאחסון נעליים
- טיפול זוגי: לצאת או להישאר בבית?
איך מכינים אורז כחול?
- מרתיחים כרוב סגול שלם בכוס מים, כשהמים הופכים לסגולים מסננים את הכרוב.
- מוסיפים למים הסגולים רבע כפית סודה לשתייה ומערבבים והופ! קסם! המים הופכים לכחולים. מבשלים חמש דקות לצמצום הנוזלים.
- במקביל מבשלים את האורז המלא שטוף בשתי כוסות מים רותחים כ-35 דקות. שופכים פנימה את הנוזל הכחול ומערבבים. מניחים בצד לספיגה.
- קוצצים 5 גבעולי בצל ירוק ומקפיצים אותם במחבת עם שתי כפות שמן זית, 3 כפות גרעיני דלעת ו-3 שיני שום כתושות.
- מסדרים את האורז על צלחת יפה ומפזרים מעליו את הבצל עם גרעיני הדלעת.
בתאבון