ממרח חומוס ביתי
מה צריך:
- 200 גרם גרגירי חומוס יבשים (2 כוסות)
- גרגרי כמון וגרגרי כוסברה שלמים
- 200 גרם טחינה משומשום מלא (עדיף אורגנית)
- חצי כוס מים (מסוננים)
- 2 שיני שום כתושות
- כפית וחצי מלח ים
- מיץ סחוט מלימון שלם
- תבלינים: כמון טחון, פפריקה, פלפל שחור.
למתכונים נוספים- עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף">>
מה עושים:
יש להשרות את גרגירי החומוס ל-24 שעות לפחות ועד 48 שעות לכל היותר (להחליף את המים לאחר כל 12 שעות). למי שמחפש קיצורי דרך- אפשר להשתמש בגרגרי חומוס קפואים.
מרתיחים את החומוס במים עם גרגרי כמון וגרגרי כוסברה ( 2.5 שעות בסיר רגיל או חצי שעה בסיר לחץ), עד שהגרגרים נהיים רכים.
אם אתם משתמשים בגרגרים קפואים – אז לבשל במים רותחים 10 דקות ולסנן את המים.
להעביר למעבד מזון (להב פלדה) את הגרגרים, הטחינה, השום, המלח, התבלינים, ורבע כוס מים – להפעיל את מעבד המזון ולטחון עד שהמרקם הופך להיות אחיד וחלק.
בודקים את מידת המוצקות – ומוסיפים מים לפי הצורך עד למרקם הרצוי. **התבלון הסודי האישי שלי : 4-5 להוסיף גרגרי כוסברה טחונים
אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים או לחלק למנות ולהקפיא את הממרח המוכן. טעים מאוד לאחר הפשרה.
אפשר לסדר בצלחת עם שמן זית ופפריקה מעל עם גרגרי חומוס.
עוד ב"חשבון משותף":
- שמחה וצהלה: המדריך המלא למתחפש החוסך
- "כבר חודש לא נגעתי באלכוהול": עפר שכטר עובר מהפך בריא
- אוזני המן בריאות: המתכון של פאולה
"חשבון משותף"- א'-ג', 15:45