קרם אמריקאי
(כמות ל-3 כוסות קרם במרקם קשה)

150 ג' חמאה / מרגרינה (עדיף עם מלח)
1 כפית תמצית (עדיף תפוז / פירות יער / רום / וניל)
2 כפות חלב / שמנת להקצפה / מים
560 ג' אבקת סוכר
1 כף אבקת מרנג

אופן ההכנה
1. ערבבו במיקסר במהירות בינונית את המרגרינה החלב והתמצית
2. הוסיפו את אבקת הסוכר ואבקת המרנג עד לקבלת מרקם אחיד (בעזרת מרית גרדו את דפנות הקערה)
3. ערבבו למשך דקה נוספת

* לקרם בטעם שוקולד – הוסיפו 3/4 כוס אבקת קקאו (360 ג') ו 2 כפות מים.
* לקבלת מרקם פחות קשה - הוסיפו 1/2 1 כפיות מים למתכון הנ"ל (1/2 כפית מים לכל כוס קרם): מתאים לזילוף כוכבים, גבולות לעוגה, ליצנים ודמויות
* לקבלת מרקם רך- הוסיפו 3 כפיות מים (1 כפית לכל כוס קרם) מתאים לכיסוי עוגה, כתיבה על עוגה ויצירת עלים
* טיפ: אם הקרם נראה קשה או יבש לאחר הוספת המים, ניתן להוסיף 1 כף של סירופ תירס למרקם קטיפתי