קרפצ'ו סלק עם חזה אווז מעושן ברוטב דיז'ון

חומרים: (למנה 1)
1 סלק (מבושל עם חצי לימון ומלח)
50 גר' עלי תרד
70 גר' חזה אווז מעושן
3 פטריות פורטבלו (בגודל בינוני-קטן)
1 אפרסמון
גרידת לימון (מלימון אחד),מלח, פלפל לבן
לרוטב:
1 כף חרדל
2 כפות מיונז
טבסקו
שום כתוש (1 שן)

אופן ההכנה:
מקלפים את הסלק וחותכים לפרוסות דקות. מסדרים את פרוסות הסלק על גבי צלחת שטוחה,מפזרים מלח פלפל לבן,מיץ לימון ומניחים בצד.
לוקחים את עלי התרד,הפטריות ואת חזה האווז ופורסים לרצועות.מניחים בקערה ומערבבים עם רוטב הדיז'ון לספיגת טעמים.
בהגשה - מניחים במרכז הצלחת על גבי הסלק את התערובת ,מפזרים פרוסות אפרסמון וגרידת לימון ובוזקים עוד רוטב לעיטור המנה.

***מנה מנה פשוטה המשלבת בתוכה ניגודי טעמים העושים אותה למיוחדת וטעימה מאוד! מתאימה למטבח הביתי וקלה להכנה.



פירמידת עגבנייה וגבינת עזים

חומרים:
1 עגבנייה (חתוכה לפרוסות דקות)
1 גליל גבינת עזים (פרוס לטבעות)
100 גר' טבעות זיתים שחורים
10 עלי בזיליקום טרי
50 גר' עלי אורוגולה או רוקט
1 פלפל אדום קלוי (קלוף וחתוך לרצועות)
1 פלפל צהוב קלוי (קלוף וחתוך לרצועות)
20 גר' ענבים
1 אגס פרוס

לרוטב:
2 כפות מיונז
2 עלי בזיליקום(חתוך לרצועות דקות)
1 מלפפון חמוץ(קצוץ)
1 שן שום כתוש
מלח,פלפל שחור,פלפל שאטה יבש(לפי הטעם)
* מערבבים את כל החומרים יחד ,משלימים טעם ומוסיפים מים לסמיכות רצויה.

אופן הכנה:
שמים 2 כפות מהרוטב במרכז הצלחת ומתחילים לבנות את הפרמידה עפ"י הסדר:
פרוסת עגבנייה
גבינת עיזים
טבעות זיתים
ענבים
פרוסות אגס
2 עלי בזיליקום
רצועות פלפל קלוי (אדום וצהוב)
חוזרים על שלב זה פעמיים ומניחים עוד פרוסה של עגבנייה למעלה.
בנפרד לוקחים את עלי האורוגולה (או הרוקט)מוסיפים זיתים ופלפל קלוי
מניחים את התערובת על העגבנייה בראש הפרמידה