על מה רצוי להקפיד בהריון?
הריון מחייב הכנה מוקדמת והקפדה על תזונה ועלייה מבוקרת במשקל למען הריון תקין ומשקל עובר תקין.
1. תוסף תזונה של חומצה פולית- רצוי ליטול תוסף זה כ- 3 חודשים לפני הכניסה להריון (אם ההיריון מתוכנן) היות ונמצא קשר ישיר בין רמה נמוכה של חומצה פולית בדם להופעת מומים מולדים בצינור העצבי של העובר (ntd). בשנים האחרונות נמצא גם קשר בין ויטמין b12, ויטמין b6 וחומצה פולית למומים מולדים.
את החומצה הפולית ניתן למצוא במזונות כמו: ירקות עליים, ברוקולי, אפונה ירוקה, אספרגוס, תרד, חסה וניתן להגבירם צריכתם במזון יחד עם נטילת התוסף. בעודף, מופרשת החומצה בשתן (אין הצטברות).
המינון המומלץ הוא יומי.
2. מתן ברזל בתזונה וכתוסף, בשילוב ויטמין סי - ברזל הוא מינרל חשוב שבחסרונו גורם לאנמיה: ישנה השפעה על לידה מוקדמת, משקל לידה נמוך של העובר ושכיחות גבוהה להפלה. מזונות עשירים בברזל: בעיקר מן החי. איברים פנימיים גון: כבד, הודו, דגים וכן מן הצומח, למרות שספיגתן חלקית: ירקות ירוקים, עלים למיניהם, אגוזים, שקדים, טחינה, קטניות וסויה. רצוי לאכול מזונות עשירים בברזל יחד עם ויטמין סי, שכן הוא עוזר בספיגת הברזל. את ויטמין הסי ניתן להשיג כ- 100 מ"ג תוסף ליום. או לאכול יותר עגבנייה טרייה, כרוב, צנונית, פירות הדר, קיווי ועוד.
3. שמן דגים - אומגה 3- לאחרונה נמצא חומר זה כפופולארי בעל טווח השפעה רחב. בהקשר של הריון נמצא שמן הדגים כמוריד את שכיחות הדיכאון לאחר לידה ומשפיעה על האינטליגנציה של הילד בטווח הארוך (שנה עד 4 שנים). רצוי לאכול בהריון לפחות 3 פעמים בשבוע דגי ים כגון: הליבוט, מקרל, טונה, סלומון, בס או ליטול תוסף מתאים להריון.

שבירת מיתוסים:
בהריון אפשר לאכול הכול - במילא יורדים במשקל לאחר הלידה...
לא ולא. לאחרונה מחקרים מרמזים על סיכון ממשי של עודף משקל בפרה הריון, הריון, הלידה והנקה. השפעת עודף משקל בהריון מסכנת את האם- טרום הרעלת הריון, סוכרת הריונית, לידה בניתוח קיסרי, קושי בהנקה ועודף משקל לאחר לידה- כשנה. לעובר- הסיכון בא לידי ביטוי בטווח הרחוק.
בהריון אוכלים בשביל שניים
לא נכון. הריון הינו מצב בו צריך לאכול 300 קלוריות בנוסף לתפריט הרגיל. דוגמה לתוספת 300 קלוריות: 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה+ כף טחינה+ ביצה קשה+ עגבנייה, מלפפון ופרי.
בהריון אסור לבצע שום פעילות גופנית
לא נכון. כל מה שעשית לפני ההיריון תקף ורצוי בהיריון. נכון שלא כדאי להתחיל בספורט חדש, אך כל מה שהגוף רגיל אליו נותר ללא שינוי. יתר כל כן, הפרשת הורמונים וחומרים לאחר פעילות אירובית מטיבה גם לעובר. נציין רק שב- 3 החודשים הראשונים רצוי להימנע מתרגילי בטן.
שוקולד עוזר לתזוזת העובר
תשובה: נכון. אך גם פרי, לחם עם ריבה או דבש - פחות משמין ועושה את אותו הדבר.