מהם הגורמים העיקריים לנזקי השיער בארץ?
השמש החזקה, רחצה בים ובבריכה, שימוש תדיר בפן, הבהרות, צביעה חוזרת ונשנית וכל התהליכים הכימיים שעוברים על השיער. נזקי השיער גורמים ליובש רב, קצוות מפוצלים, אובדן ברק וצבע דהוי בשיער.
יש להתייחס לשיער כאל איזור בלתי נפרד מהגוף. כמו שמורחים מסנני קרינה על הגוף כך צריך לשמור על השיער. מומלץ למרוח טיפות סיליקון שעוטפות את השערה, ושומרות עליה מנזקי הסביבה.
ראשית יש לבדוק שהשמפו מכיל סרמיד וקראטין (החומר ממנו עשויה השערה). בקיץ כדאי להשתמש במסכה לפחות פעמיים בשבוע ולהשאירה על השיער 10-20 דקות. כך השיער מוזן, הופך לרך וחזק יותר, והאזורים הרגישים משתקמים. בחודשי הקיץ נשים רבות משתמשות בקרם לחות או שמן לשיער, זו טעות נפוצה. כשמורחים שמן או קרם לחות שבסיסו שמן, בעצם מטגנים את השיער בשמש! גם שמורחים סיליקון בשיער צריך לוודא שאין בו שמן. איך בודקים? לוקחים כוס מים ומטפטפים לתוכה כמה טיפות סיליקון. אם הטיפות צפות, סימן שהתכשיר מורכב משמן - סיליקון טוב צריך להתמזג עם המים.
טיפ נוסף: כדאי לשטוף את השיער במים מינרליים! המלח שבמי הברז גורם להתייבשות השיער, אז בסוף החפיפה, בשטיפה האחרונה, כדאי לשפוך מים מינרליים מבקבוק - והשיער יהיה רך וגמיש.
מתכון למסיכה שאפשר להכין בבית:
מערבבים שני חלמונים ושתי כפות סוכר, ומורחים את התערובת על הקרקפת ועל השיער. החלמונים יגרמו לברק בשיער והגרגירים (מהסוכר) ישמשו פילינג לקרקפת. המסכה קצת מסריחה, לכן עדיף להשתמש בקונדישנר בסוף הטיפול לריח טוב.
רוצה שיער של שבדית!
טיפים להגנה ולטיפוח השיער בתנאים הלא ידידותיים של ארצנו החמה
אור גץ
|
יש לי שאלה1 |
פורסם 13:05 30.07.08