הגיעו החגים - איך אפשר ליהנות מהארוחות אבל לוותר על הקילוגרמים העודפים?
• ראשית, חשוב למנוע מצבים של רעב גדול עם ההגעה לארוחה – כדאי להגיע לארוחה לאחר אכילת משהו קל כמו כריך, חטיף דגנים או קורנפלקס עם חלב כך שנהייה בשליטה לכל אורך הארוחה.
• צריך להיזהר ממכשולים קטנים כדוגמת רטבים לסלטים (כל 1 כף רוטב שווה לכ50 קלוריות לפחות..).
• רצוי להימנע מטיגון או מבישול בחמאה ורצוי להעדיף השרייה ביין, שמן זית או מרינדה על בסיס רוטב סויה.
• רצוי להימנע משתיית משקאות ממותקים: בחישוב קלורי 2 כוסות כבר שוות פרוסת עוגה.
• כדאי להעדיף לאכול מהמאכלים שאנחנו אוהבים במיוחד - בררנות בארוחה משאירה אותנו על האף למעלה והקלוריות למטה....
• כדאי לשתות לפחות 4 כוסות מים לפני, ולאורך, הארוחה - לעיתים איננו מבדילים בין רעב לצמא וכדי שנהייה בטוחים רצוי לנטרל את עניין הצמא.
• כדאי להעדיף יין רוזה (95 קלוריות לכוס) על פני יין אדום (170 קלוריות לכוס).
• אין לשתות לאכוהול על קיבה ריקה - פעולה שרק תגרום לתיאבון מוגבר אח"כ.
• אכלו לאט ובנחת- תחושת השובע מגיעה לאחר 20 דקות מרגע תחילת האכילה.
• עזרו למארחים- ושרפו קלוריה...
למה כדאי לארח ולא להתארח?
• המארחים נוטים לרוץ ולהתרוצץ בשעת הארוחה: הקלוריות נשרפות ונותר פחות זמן לאכול.
• יודעים בדיוק איזה אוכל רזה ומה משמין, מה היו המרכיבים במנות.
• מחלקים את השאריות לאורחים.
כמה קלוריות ניתן לחסוך באמצעות תכנון נכון?
• סלט וולדורף מסורתי על בסיס מיונז "יעלה" לנו 150 קלוריות ל- 2 כפות שטוחות, בעוד שסלט דיאטטי על בסיס מיונז 5% שומן ומופחת אגוזים (חצי כמות), יעלה לנו 60 קלוריות ל- 2 כפות.
• לא לטגן: בישול חוסך 100 קלוריות למנת הגשה לפחות.
• ניתן להכין סלטי עלים או חסה עם רטבים על בסיס חרדל, חומץ ומעט שמן זית, במקום מיונז - וכך ניתן לחסוך 70-100 קלוריות למנת הגשה.
• מרק עוף - אם נוריד לעוף את העור לפני הבישול ונבשל אותו עם אבקת מרק דלת קלוריות, נוכל לחסוך 80 קלוריות למנה.
קלוריות בארוחת חג ממוצעת
• גפילטע פיש 130-150 קלוריות
• עוגת דבש פרוסה בעובי פרוסת לחם 150 קלוריות
• כוס אורז 145 קלוריות
• כוס פירה 180 קלוריות
• מרק עוף 120 קלוריות למנה
• מנת עוף- 130 קלוריות
• כוס לפתן 75 קלוריות
• סה"כ ארוחה = 950 קלוריות
שנהיה לראש ולא לחזיר
איך נמנעים מההשמנה העונתית שמביאות עמן ארוחות החג
אור גץ
|
יש לי שאלה1 |
פורסם 13:00 30.07.08