ההלכה מחייבת את האישה להיות יפה ומטופחת - כדי שהגבר שלהן לא ייתן את עיניו באחרת.
יש בגדי שבת ויש בגדי חול: ארון הבגדים מחולק לשניים בצורה מאוד ברורה, כשארון השבת מושקע מאוד! הרבה מעצבים ישראלים עלו על התחום הזה וכמעט בכל קולקציה שלהם יעצבו בגדים צנועים יותר, המיועדים לנשים הדתיות.
האם יש מעצבים של המגזר הדתי?
המגזר הדתי מאוד עדרי, וכשמישהו מצליח לחדור אליו הוא מצליח בגדול. המעצב המצליח כיום במגזר הוא רן צוריאל.
מה לגבי מותגים מחו"ל – האם גם נשים דתיות קוראות ווג?
בוודאי, הבנות החרדיות מאוד מעודכנות ורוכשות בגדים של גדולי המעצבים מהעולם.
הנשים שלא נראות מטופחות או אפילו נראות מוזנחות הן לרוב נשים שרק בגלל קשיי היום לא יכולות לגעת בתחום הזה, אם עקב ריבוי ילדים ואם בגלל בעיות כלכליות.
באיזה תחום טיפוח "שולטות" הנשים הדתיות?
בגדים ותכשיטים! נשים יכולות להוציא על חצאית לשבת גם אלפי שקלים - הן צריכות לקנות המון בגדים, כי בשבת מחליפות את הסט שלוש פעמים - בגלל 3 סעודות החובה של שבת (ערב שבת, שבת בבוקר וסעודה שלישית - אי אפשר ללבוש את אותו בגד פעמיים...). גם בחגים יש דגש גדול על ההופעה. בנוסף, ההלכה מחייבת מפורשות מהגבר לקנות את זה לפני החגים (מחוייב לקנות לאשתו תכשיטים פעמיים בשנה).
* האיפור קצת פחות בולט - בגלל שבשבת אסור להתאפר.
* כובעים: אחרי החתונה מקבל מדף שלם בארון, יש נשים שקונות כובעים בהזמנה אישית, מבד שיתאים לבגד ספציפי. כנ"ל לגבי פאות - גם כאן אפשר להוציא אלפי שקלים.
האם מקומות הטיפוח של הדתיות הם אותם המקומות של החילוניות?
פדיקור, מניקור וקוסמטיקאיות: המקומות זהים, המספרות הן השונות - בגלל כיסוי הראש. הרבה נשים דתיות מזמינות אליהן הביתה את הספרית.
איפור- מותר או אסור?
לפני החתונה מאוד מומלץ להתאפר ולטפח, נשים מאוד משקיעות בטיפוח לפני בליינדטים ומפגשי שידוכים שונים - בעיקר באיפור והלבשה.
אחרי החתונה יש מנהג יפה- המקווה: אישה נשואה טובלת במקווה פעם בחודש, לשם זה היא צריכה לקצוץ ציפורניים להסיר לק ואיפור. לאחר הטבילה יש חדר איפור במקווה, בו מתארגנים בקפידה לפני שחוזרים הביתה לבעל: להתאפר, להתלבש יפה, לשים לק, בושם.. כך שכשהבעל יראה אותך אחרי הנידה יבין שהיה שווה לחכות.
* בשבת בעיקרון אסור להתאפר: אסור להשתמש בעפרון לעיניים או במכחולים - נחשב לציור ואסור לצייר בשבת. יחד עם זאת, ישנם איפורים עמידים לשבת - איפור ששמים בכניסת השבת והוא נשאר כמעט עד לצאתה. את סוגי האיפור האלה אפשר להשיג בעיקר במחוזות הדתיים.
האם נושא הכשרות רלוונטי גם לתחום הטיפוח?
הציבור הדתי משתמש בכל האיפור הקיים ברשתות השיווק בכל רחבי הארץ. בפסח יש הקפדה יתרה על כשרות, וכמו שמקפידים על כלי אוכל כשרים לפסח, כך גם במוצרי האיפור והטיפוח.
כבוד בת מלך פנימה?
גם נשים דתיות קוראות ירחוני אופנה ומתעדכנות בטרנדים האחרונים. על טיפוח במגזר הדתי
אור גץ
|
יש לי שאלה1 |
פורסם 10:12 30.07.08