אנחנו זוג נשוי המתכנן להיכנס להריון. חיינו שנים רבות עם כלבנו האהוב - מתי יש להתחיל את ההכנות לקראת כניסת התינוק לבית?

מהרגע שמחליטים שרוצים להביא ילד מתחילות ההכנות! בגלל שאצל הרבה משפחות הכלב הוא "הילד", והוא המרכז בבית, כדאי להכין את הסביבה כמה שיותר מהר. משמע – יש למקם את הכלב מחדש, כחלק מהמשפחה ולא כמרכזה, כיוון שבאופן טבעי כשהתינוק יגיע הכלב יזוז הצידה.

איזה הכנות צריך לעשות?

ללמד את הכלב שהוא חלק מהמשפחה, ושקיימת היררכיה ברורה: אמא, אבא והתינוק שיגיע - לפני הכלב. בנוסף חשוב שהאם תחזק את מעמדה "בלהקה", כיוון שהיא זאת שבימים שיבואו תהיה הרבה יותר בבית.

1. יש להכין מקום שיהיה רק של הכלב, טריטוריה שלו שתמיד יוכל להיות בה בזמן שבו לא יוכל לעלות על הספות או מיטת ההורים.
2. בימי הלידה עדיף להשאיר את הכלב עם אדם מוכר בבית המשפחה, ועל אדם זה להמשיך את שגרת זמני הטיולים והאוכל.

3. כדאי להביא חיתול או חולצה מבית היולדות המריחות מריחו של התינוק ולתת לכלב להריח אותה, על מנת שהריח של התינוק לא יהיה לו זר לגמרי.

מה עושים במפגש הראשון של הכלב והתינוק?

כשהאם מגיעה הביתה עליה להיות הכלב לבד למשך כמה דקות, ללטף אותו ואולי אף לעשות לו טיול. אפשר להביא לכלב עצם או חטיף. כשהאבא נכנס הביתה התינוק יהיה בסלקל ויונח במקום גבוה, ככה הכלב יסתכל על התינוק מלמטה, ויבין את יחס המעמדות.

האם אפשר לתת לכלב לרחרח את התינוק?

אם הכלב ביתי, מחוסן ולא גור, הוא יכול להריח וללקק את התינוק, אך מטעמים ברורים של בטחון כדאי שזה יהיה רק אחרי חודש מכניסת התינוק לבית. אם הכלב מתקרב לתינוק לבד יש לעודד אותו לעשות זאת, להראות לו שהכל רגוע ורגיל בבית

מה הן הטעויות הנפוצות שהורים עושים כשתינוק חדש נכנס לבית?

רוב ההורים לא נותנים לכלב להתקרב לתינוק, וזו טעות קשה: צריך לשדר לכלב ובכלל בבית, ביטחון ורוגע. הלחץ יגרום לכלב לכעוס על התינוק שבגללו ההורים צועקים עליו, לכן לא אסור לבעוט או לצעוק על כלב שניגש לתינוק מיוזמתו. כלב שלומד את מקומו בהיררכיה המשפחתית יהיה כלב שמח, ויוסיף לחיי המשפחה.