בכל אירוע כדאי לשים מוסיקה! המוסיקה היא הרושם הראשוני של האירוע, "קבלת הפנים".
עוד מימי האדם הקדמון נתנה המוסיקה נפח דרמתי לכל עשייה. כל אסוציאציה מוסיקלית עושה אסוציאציה נפשית. לא יכולה להיות מסיבה בלי מוסיקה כי אז נתרכז יותר מדי ב"איך אני נראה" ובאנשים מסביב, והאווירה לא תהיה סקסית או נוחה (תלוי למה שאפנו). בלי מוסיקה המלל המצטבר באוויר יגרור תשומת לב לכל מילה - והמוח האנושי אינו מסוגל להתרכז בכל כך הרבה מידע בו זמנית. לכן המוסיקה היא כמו "מסאז' לראש".
דוגמאות לבחירת מוזיקה
* יומולדת 50 - כדאי להתחיל עם מוסיקת "אולדיז" רגועה ולתת לאנשים להתערבב בלי לחץ, ובמהלך הערב אולי להחליף למוזיקת שנות ה- 80.
* אירוע אחה"צ-ערב לבני 30 -40 – לפתיחה צ'יל האוס שנוגע במחוזות אתניים – מוזיקה שמשדרת אווירה אלגנטית ומתוחכמת ולא עוצרת את השיחה כיוון שזו מוזיקה המתמזגת בקהל.
בהמשך, להיטים משנות ה- 80 וה- 90, אם יש עניין אז גם מוזיקה שחורה (למרות שלרוב מתאים לצעירים יותר), ולסיום ואז מוזיקה אלקטרונית -רמיקסים קצביים ללהיטים ישנים או ללהיטי רדיו עכשווים - ישראלים כלועזים
* אירוע ערב ללא מסיבת ריקודים - שירי רוק ופופ נעימים ולא רועשים, מכל הזמנים.
*** כמובן שמדובר רק המלצה כללית - את המוסיקה מתאימים לפי דרישת הלקוח, לכל אירוע יש אופי שונה ויש את המוסיקה שתתאים לו.
*** עוד טיפ: יש להבדיל בין מוסיקה לועזית למוסיקה ישראלית. שימי לב שבמוסיקה ישראלית יש יותר תשומת לב למוסיקה. יותר מפזמים את המילים ופחות יכולים להתרכז בשיחה. כאשר יש מוסיקה לועזית יותר קל להתרכז בשיחה וליהנות מהמוסיקה.
איך יודעים מה להמליץ?
יש מספר קריטריונים להבין את הקו המוזיקלי שיתאים ללקוח / לאורחים שלנו:
גיל, האם בזוגיות או לא, מקומות בילוי מועדפים, מגורים, לבוש. בהקשר זה – מוזיקה, כמו אופנה, מאוד קשורה לטרנדיות. בחורה שקונה בקסטרו ובחורה שקונה רק בבוטיקים מחתרתיים תאהבנה סוג מוסיקה שונה. אופנה ומוסיקה הולכות יחד.
מוזיקה מעצבת אווירה
המוזיקה שתבחרו לאירוע שלכם, יכולה לעשות או להרוס את הערב. טיפים לבחירת הפסקול הנכון
אור גץ
|
יש לי שאלה1 |
פורסם 10:56 30.07.08