בשנים הראשונות לכהונתה, השקיעה מרים פיירברג מעל פני השטח. גייסה תקציבים, משקיעים, אנשי עסקים ופוליטיקאים, ולא רק בזכות החיוך שלה.
לפני ארבעים שנה, החלה מרים פיירברג לעבוד כעובדת סוציאלית בעיריית נתניה. כיום היא כבר 14 שנה בתפקיד ראש העיר וכבר לוטשת עיניים לתפקיד הבא - נשיאת המדינה. אבל כדי שזה יתממש, צריך לקרות הלא ייאמן.
בדוח חריף שחיבר מבקר המדינה, הוא מותח ביקורת על כך שפיירברג לא דיווחה על מספר פגישות עם קבלנים בעיר, על תקציב לשכתה הגבוה ועל מספר העובדים בה. "העיריית שלי לא פתוחה עד שלוש וחצי, העירייה שלי פתוחה עד תשע בלילה" מסבירה פיירברג.
150 אלף תיירים בשנה האחרונה
מנישואיה הראשונים יש לה שני ילדים וחמישה נכדים. בבעלה השני, רוני איכר, איש חיל הים מנפגעי הקישון, התאהבה כשהיה מנכ"ל העירייה. בשנת 2004 נישאו, הוא עזב את תפקידו ומונה לתפקיד עירוני נוסף, גם משם לאור ביקורת ציבורית, נאלץ להתפטר.
תדמיתה של נתניה כבירת הפשע הישראלי לא הגיעה לניס. כ-150 אלף תיירים צרפתים, רוסים ואנגלים, הגיעו לעיר בשנה החולפת. עברית, אומרים הנתנייתים היא השפה השלישית כאן. "הם יודעים שנתניה יפה" מסבירה פיירברג. "ברגע שהצלחתי לייצב את המצב הכלכלי של נתניה כבר מ-2003, התחום היחידי שכל הזמן אנחנו משקיעים יותר ויותר זה חינוך ורווחה" מוסיפה.
הביקוש לא מדביק את ההיצע
לאחרונה הפכה ראש העיר לחיקוי מושקע של רועי בר-נתן בארץ נהדרת. אחרי הביקורות בעיר על שמירת הסטריאוטיפ הנתנייתי, גם לראש העיר יש מה להגיד וממה היא כן נפגעה: "לא יודעת מאיפה הבטן הזאת, מעולם לא היה לי דבר כזה, ומאיפה הוא לקח את הפאה, לא התייחסתי למראה המזעזע של איזה דודה מכוערת" אומרת פיירברג בחיוך. "אבל נתניה זה הבייבי וזה כמו שצוחקים על הילד שלך, זה כבר מחוץ לתחום" מוסיפה.
אנשים, ראשון-שלישי בשעה 18:50