אמנם הביצ' הלאומית יצאה לפנסיה כבר בשנות התשעים כשהסבוניה הראשונה ירדה מהאוויר, אבל גילת אנקורי רחוקה מבטלה. כבר יותר משלושים שנה היא עובדת בלי הפסקה כשהיא מדלגת בין תיאטרון לבין טלוויזיה.
>> כל מה שרציתם לדעת על גילת אנקורי
"פה הרגשתי אמריקאית, שם הרגשתי ישראלית"
אנקורי נולדה בשנת 1955 בארצות הברית, בכורה מבין שלוש בנות. אימה, אורה, היא פנסיונרית של מוזיאון ישראל ואביה, צבי, פרופסור להיסטוריה יהודית. עד גיל 18, התגוררה המשפחה בניו יורק ובירושלים לסירוגין. "פה הרגשתי אמריקאית, שם הרגשתי ישראלית" מודה אנקורי. "הרבה בגלל השם שלי שהיה שונה בכל מקום" הוסיפה.
כבר מגיל צעיר, גילת הקטנה ידעה שיום יבוא והיא תהיה שחקנית. "אבי לקח אותי לאודישן הראשון של חיי ובפעם הראשונה הרגשתי מאה אחוז מאושרת" מודה גילת. אחרי שהאבא הבין שהבת נולדה לבמה, הבינו את זה בצה"ל ושיבצו אותה ללהקת חיל האוויר. משם המשיכה ללימודי תיאטרון באוניברסיטת תל אביב ואז הגיע התפקיד הראשון שלה בסרט "הלהקה".
"היו לי רגשות אשם שלקחתי אותו מאשתו"
את מייקל גרינשפן, מפיק טלוויזיה, פגשה לפני 31 שנה ולזוג שתי בנות, ירדן בת 29 ואורן בת 27. "הבהרתי לו שהוא רוצה אותי. הוא היה נשוי שלושה חודשים כשהכרנו, ואז הוא סיפר לאשתו" מספרת אנקורי. "היו לי רגשות אשמה שלקחתי אותו מאשתו, למרות שהיא גם ידעה שזה נכון" מוסיפה.
עכשיו היא אולי לא ברנז'ה, אבל בשנות התשעים לא הייתה יותר ברנז'ה ממנה. עידית לינוביץ' בגילומה הייתה חלוצת הביצ'יות העבריות וגילת אנקורי כיכבה בכל שיחת ברזייה בתקופה שעוד היו ברזיות. "בזמנו עידית השתלטה לי על החיים, כולם היו בטוחים שאני היא ושאני סנובית ורעה, וכל כך רציתי שיבינו שאני לא" מספרת אנקורי.
12 שנים אחרי שהושלכה הדמות לבית הקברות הטלוויזיוני, עידית לינוביץ' קמה לתחייה כמו עוף החול וממריאה לקומת הפנטהאוז, ועכשיו היא מגיחה לדרמה הקומית "תנוחי" בהוט 3. שם גם נולדות מחדש גם אחיותיה החורגות מטלנובלות אחרות: "בסדרה מדברים על נשים שעברו את גיל 50 והעולם אומר להם שהן לא רלבנטיות" מספרת אנקורי. "שאלו אותנו לאיזה גיל היינו רוצים לחזור ואף אחת מאיתנו לא רוצה לחזור לפחות מ-40".
>> כל מה שרציתם לדעת על גילת אנקורי
תסמונת עיוורון הפרצופים
אנקורי לא מתמודדת עם התופעות השכיחות שהביאו איתם השינויים ההורמונאליים, יש לה עיוורון פרצופים. תסמונת נדירה שהוחרפה בגיל המעבר: "אנשים חושבים שאני ממציאה את זה אבל זה אמיתי. זה פאדיחה עד שאת מבינה ועושה מזה צחוק. פגשתי את שלום מיכאלשווילי והייתי בטוחה שהוא בא לתקן את המזגן" מספרת אנקורי. "בשלב החמור יותר את לא מזהה את הקרובים אליך, ובשלב החמור ביותר את לא מזהה את עצמך במראה" מוסיפה.
>> נחום היימן: "כשאפסיק לכתוב יהיה לי רע"
אנשים, ראשון-שלישי בשעה 18:50