למרות שישראלים רבים מחליטים לוותר על הטיסות שלהם לחו"ל מחשש להידבקות בנגיף הקורונה שהולך ומתפשט, ישראלים אחרים עדיין מסרבים לוותר על נסיעת העסקים או החופשה החלומית שלה חיכו, ומחליטים בכל זאת לצאת לדרך. טל קירשהיימר, רוקח והבעלים של חברת טרופארם, ממליץ לנוסעים לנקוט אמצעי זהירות מחמירים ולסגל לעצמם שגרת היגיינה קפדנית, במיוחד בשדות תעופה ומטוסים. לגזור ולשמור.
הגעתם לשדה התעופה? חבשו מסיכה
המקום המסוכן הוא שדה התעופה הבינלאומי, בו פוגשים הרבה אנשים.מזוקנים? - דאגו לגלח את הזקן בבית
המסיכה לא יעילה עם זקן כי צריכה להיות אטימה טובה. זה הזמן להתגלח, ואחרי שחבשתם את המסיכה, חשוב לשאוף ולנשוף ולראות שהמסיכה עולה ויורדת.
היו מדויקים - הסתובבו כמה שפחות ברחבי שדה התעופה
תלכו ישר לשער שלכם, אין צורך לבקר במקומות שלא נחוצים.המעיטו מגע בעיניים, באף ובפה
סגלו לכם הרגל חשוב - לא נוגעים בפנים אם לא שוטפים ידיים עם מים וסבון. אם אין מים חמים בהישג יד אז השתמשו בג'ל לחיטוי ידיים.שטפו ידיים לעיתים קרובות
ההמלצה היא ל-20 שניות תחת זרם מים חמים וסבון.
הצטיידו בג'ל לחיטוי ידיים רק כתחליף למים וסבון
סבון יעיל יותר מג'ל לחיטוי ידיים, הוא מטפל באחוז גבוה יותר של חיידקים, פחות פוגע בידיים ופחות מייבש אותן.
חטאו את סביבתכם במטוס
אחרי שעליתם למטוס, דאגו לחטא את ידיות המושב, פתחי האוורור ומגש האוכל, לפני שאתם מתיישבים. אחרי הריסוס בספריי מומלץ לעבור עם מגבונים אנטיספטיים שמחטאים והורגים 99.9% מהחיידקים. מומלץ להימע מביקור בשירותים אם זו טיסה קצרה.
הביאו כרית ושמיכה מהבית
כמעט לכולנו קר במטוס, אבל אל תבקשו שמיכה או כרית מהדיילת. אם אתם צריכים כרית קטנה או פליז - תביאו מהבית.
שתו רק מבקבוקים סגורים והימנעו מאכילת מזון מן החי
אנחנו לא יודעים מה מקור המזון, עדיף להזמין צמחוני וטבעוני.המעיטו להסתובב במטוס, צאו בזריזות משדה התעופה ורק אז היפרדו מהמסכה בצורה הגיינית