הם היו קרובים. כל כך קרובים שהם יכלו להריח את ניחוח הפרפיום של אסי עזר והמרכך של רותם סלע, אבל זה לא קרה. קבלו את ההחמצות הגדולות (והמעצבנות) של נינג'ה ישראל. ואם זה מנחם אתכם, אנחנו לא היינו עושים את זה טוב יותר מכם. טוב, כמובן שלא היינו עושים את זה בכלל אבל זו הסיבה שאנחנו כותבים ואתם מזיעים.
רוני קז: גל קטנטן במים, פספוס ענק בנינג'ה
רוני קז הוא איש מחשבים, בן אוטוטו 49 עם שרירים שכל בן 20 חולם עליהם והוא לחלוטין יכול היה להיות פרזנטור של המסלול. קז צלח את המכשולים באלגנטיות פוטוגנית, זה אחר זה. "אבא אני גאה בך, תעשה את זה", צעק לו בנו הנלהב בין המשוכות, מה שככל הנראה נתן לאבא הרקולס כוח לצלוח את מכשול "ההזייה" הגשר ההפוך הקטלני שגם אותו ביצע קז בדרכו השרירית שלו. ואז הוא הגיע לקיר - ריצה אחת מהירה וקז לוחץ על הבאזר. הקהל שואג, כולם על הרגליים, המשפחה באקסטזה והשמחה גדולה. אלא שאז רסקין עושה תנועה משונה ביד, מוזיקת הרקע נעשית דרמטית ומסתבר כי במכשול הרשת, רגל ימין נוגעת קלות במים. "רגע, אבל זה מה זה אומר?" שואל אסי בהיסטריה. ורסקין עונה: "זה אומר שהוא נכשל". וזה כל מה שאנחנו זוכרים, דוקטור.
יובל שודרון: שתי רגליים על המזרן, ראש במים
יובל שודרון, מטפס במקצועו הגיע עם כלב ורצועה שעשויה מחבל טיפוס. כן, עד כדי כך הוא מסור לעולם הטיפוס. שודרון הגיע ולפני שהספקנו לומר "אלכס חזנוב, מי?", הוא סחרר את כולנו בקצב שיא וצלח את מכשול "הגלגלים הגדולים", ובכך הפך להיות הראשון שעשה זאת בשלב שבו היה. התלהבות נרשמה, אסי איבד את זה מרוב אושר וכבר הכין את עצמו לתת חיבוק ליד הבאזר, רסקין ורותם יצאו מגדרם ורק קפיצה אחת טובה הפרידה בינו לבין הקיר. וזה בדיוק מה שקרה. שודרון נוחת על המזרן אבל "הזינוק" היה מוצלח מדי, ועף חזרה לבריכה. "הכול עבד מושלם. אני מתה על זה שהוא פשוט לא עוצר. ודווקא כאן, משהו בתנופה שלו... הוא לא מצליח לנחות.. כל כך חבל", סיכמו השופטים.
סטפן לגר: הוא עף גבוה (אבל בסוף) נוחת
הזמר והרקדן שלימד את כולנו צרפתית (טוב, נו, גם שתי מילים תופס), הגיע עם כל הגוף הזה שלו לפרק ה-VIP והיה נראה כמו האס של החבר'ה. זה שילחץ על הבאזר ויענתז לנו עם עזר וסלע בזכות נתונים מדהימים של נינג'ה אמיתי. אולם, על אף ההבטחה הגדולה, כששלוש דקות מאחוריו, לגר נאבק בשארית כוחותיו ונפל במכשול הקרוסלות הקשוח ולנו נותר רק לומר: "פס טיקי טיקי טאס, רד מהשמיים, אתה לא טייס. פס טיקי טיקי טאס- לא טייס, פס טיקי טיקי טיקי טיקי טאס, לסובב אותך אף פעם לא נמאס, פס טיקי טיקי טיקי טיקי טאס- לא נמאס". נכון שזה לא לגמרי קשור אבל היי, זה פשוט לא נמאס.
אלכס חזנוב: לא כל יום אני מפשל. היום כן
ציפיות גבוהות הן סיפור לא פשוט. תאמינו לנו, אנחנו יודעים. בדומה לאקדח מעשן בתחילת מערכה, כל הסימנים הראו שהולך לקרות כאן מהלך לא נעים. "המלך הבלתי מעורער... המטפס הכי טוב בארץ...", כך כינו המתמודדים את זוכה גביע העולם בטיפוס, זה שמרעיד את כל מטפסי ישראל – אלכס חזנוב. הוא הגיע בחיוך צנוע וזכה לקבלת פנים מחרישת אוזניים. "אני לא מאמינה, אלכס חזנוב הגיע!". וחזנוב רצה קצת להיבלע בתוך האדמה. עכשיו מה, מה עושים מכאן? איך אפשר להכיל את כל הציפיות האלה? ובכן, איך לומר זאת בעדינות, פשוט לא. חזנוב הגיע עם כל הכוחות, הידע והניסיון (והחברים המעודדים והבילד אפ הפסיכי) והוא נראה מעולה על המסלול. בקפיצת המוט הוא הדגים את היכולות האדירות שלו כמטפס משובח, היה קליל והגוף היה יציב כמו פלס, אלא שאז הוא פספס את המוט. וזהו. זה נגמר. שח"ל נשלח לעזר ההמום. "לפעמים מפשלים והיום פישלתי", סיכם חזנוב את הפשלה.
יעל טאוב: ההבטחה שלא התממשה
יעל טאוב, מטפסת ספורטיבית ואלופת ישראל בטיפוס בולדרינג היא בדיוק האישה שרצינו על המסלול: אינטליגנטית, עוצמתית, שרירית ויופי של מודל לחיקוי לכל הבנות שם בחוץ. החיילת בת ה-21 מרמת גן הגיעה למסלול בכושר שיא, זו הייתה מרוכזת, ממוקדת ומלאה ברוח קרב חיובית אלא שאז היא נפלה בגשר השבור. "הרבה זמן לא הייתי מאוכזבת ככה", אמרה רותם ישראל וניכר שגם טאוב התקשתה להתאושש.
ירדן גבע: נגעה או לא נגעה?
ירדן גבע המתוקה בת ה-17 מקיבוץ שדות ים נראית כמו בת השכן. היא עוסקת באקרובטיקה אווירית ויש לה את החיוך הכי מתוק שיש אולם מאחוריו, מסתתר סיפור לא פשוט שהתחיל בגיל 13, אז התמודדה עם אנורקסיה והגיעה למשקל של 36 קילו. לאחר שאושפזה וטופלה, הבינה גבע שלהיות חזקה זה הרבה יותר מגניב מלהיות רזה. לתוכנית היא באה להוכיח כדי להוכיח שיש חיים אחרי הפרעות אכילה והיא הצליחה להעביר את המסר בצורה הכי יפה שיש. אממה, במסלול עצמו היא פחות הצליחה. כבר בקפיצה השלישית של הסטפר, 13 שניות מהרגע שהתחילה, היא נפסלה בגלל נגיעה במים. אבל חכו, בדיקה חוזרת הוכיחה שהיא לא נגעה במים וגבע זוכה לצ'אנס חוזר. זו שבה למסלול אולם נופלת במדרגה השלישית של הגשר השבור. עוד שנייה והיא הייתה במים אבל הצליחה לגבור על הגשר כמו פייטרית ענקית אבל נפלה בקפיצה למטבעות. אפשר לקרוא לזה פספוס, אנחנו קוראים לזה ניסיון הירואי מטורף.
יונתן סטיין: החליקה שהפילה אותי
יונתן סטיין בן ה-35 הוא עולה משיקגו עם מבטא הורס שהגיע לתוכנית כדי לגרום לבנותיו הקטנות לראות אותו בעין שונה. ואיך לומר בעדינות, אנחנו לגמרי שמנו עין על האבא שובה הלב הזה (תגיד עוד פעם: "דדי לאבס יו", בחייאת). אניוואי, הצ'ארמר הזה שאוכל רק ארוחה אחת ביום עלה על המסלול ולמעט מעידה קטנה על הגשר השבור היה נראה סיפור מבטיח עד הבאזר המיוחל. הוא עשה עבודה מצויינת בפחים המרחפים, עבר את כל הקשיים והמכשולים הקשים, אלא שאז פשוט החליק. "זאת אחת הנפילות הטראגיות במשחק שאני זוכרת. הוא פשוט החליק!", סיכמה רותם ישראל ובכך כשל סטיין מלהיכנס לחצי הגמר, אבל יישאר בלבנו לעד. טוב, לפחות עד הפסקת הפרסומות הבאה.
נינג׳ה ישראל 2018, חצי הגמר הראשון ביום שבת 6.10 בקשת 12