המצרכים
5-6 נתחי חזה עוף
חצי דלורית
2 גזרים
בטטה בינונית
מעט שמן זית
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מרינדה
2 שיני שום קצוצות
2 כפות חרדל
3 כפות דבש
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
פלפל ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מערבבים את רכיבי המרינדה, משרים בה את העוף ומכניסים לקירור למשך שעתיים-שלוש.
2. בינתיים מכינים את הירקות: מחממים תנור על 180 מעלות, שוטפים היטב וחותכים את הירקות לפרוסות עבות, מרפדים תבנית עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח גרוס, מניחים עליה את הירקות, מערבבים ואופים כ-20 דקות עד לריכוך.
3. מחממים מחבת פסים, מוסיפים כף שמן זית וצולים את העוף עד להשחמה משני הצדדים.
4. מניחים חזה עוף לצד הירקות ומעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה.
סטיילינג: נועה קנריק