לפני כשנה שכח נחמן שטיצר, בן 23, נהג ההסעות של "חיידר" במודיעין עלית את הילד חיים בוימל בן הארבע ברכב ההסעות, עד שנפטר ממכת חום. על רקע משפטו שייפתח בחודש הבא בבית משפט השלום ברמלה ומקרי שכחת הילדים הרבים בקיץ האחרון, כולל מציאת הילד בן השלוש היום בבאר שבע ברכב במרכז הקליטה בעיר, הוא מדבר בראיון מיוחד לתכנית "הבוקר של קשת".
"באותו רגע חשבתי שגמרתי את החיים שלי", נזכר שטיצר בטרגדיה וממשיך, "לא הבנתי איך אני יכולה להמשיך לחיות". בחודש שעבר, לפני גל האירועים המזעזע הנוכחי, שיגר שטיצר מכתב לשר החינוך שי פירון ובו בקשה דחופה מהשר להנהיג מנגנוני דיווח במוסדות החינוך, על פיהם כל מורה או גננת שיבחינו כי אחד מתלמידיהם לא הגיע לכיתה או לגן, יהיו חייבים לדווח להורים, מתוך חשש שאולי אחד ההורים שכח ילד ברכב.
עד כמה הסיפור הזה רודף אותך? "אין יום שאני לא חושב על זה", משיב שטיצר, "אני כל הזמן חושב מה ההורים שלו עוברים באותה שנייה. זה דבר שלא נשכח ומלווה את האדם עד סוף ימיו".
יצא לך להיפגש עם משפחתו של הילד? לבקש מהם סליחה? "הגעתי ביום האחרון לשבעה, ואיך שהגעתי, אמרתי שאני לא מסוגל להיכנס. חיכיתי מתחת לבניין והקאתי את הנשמה", משחזר שטיצר בעצב, "הרגשתי שאני רועד ומאוד פחדתי. כשנכנסתי ולא הפסקתי לבכות והסבא של הילד, פשוט תפס אותי והתחיל לרקוד איתי בשבעה ואמר לי שזה הכל משמיים. הם הצילו אותי. הם התחילו לעודד אותי, ואמרו לי: 'למה אתה בוכה? אל תהיה עצוב'. האימא והאבא דיברו איתי לבד בחדר כ-40 דקות. אם אני נורמלי היום זה רק בגללם. הם חיזקו אותי ונתנו לי אמונה בצורה לא רגילה. הם אמרו שאני צריך להמשיך הלאה. האבא אמר לי: את הבן שלי שלחתי לתלמוד תורה ועכשיו הוא בתלמוד תורה של השם יתברך'. אפילו שיש לי ייסורי מצפון בלי סוף, ראיתי כמה ההורים חזקים ואני יודע ומאמין שקשה להם פי 10 ממני בכל יום, וייסורי המצפון שלי הם מתגמדים לעומת שלהם".
משפטו של שטיצר ייפתח בתחילת חודש ספטמבר. הוא חזר ללמד ב'חיידר' כשלושה שבועות לאחר המקרה, ותחתיו למדו בחודשים האחרונים 33 תלמידים צעירים. עורך דינו של שטיצר, עופר ברטל, מסביר את עמדתם: "העמדה שלנו היא שבתיקים כאלה לא צריך להגיש כתב אישום מפני שאנחנו חושבים שהדין הפלילי קיים כדי לטפל באנשים אחרים לא באנשים שעושים טעות אלא באנשים שעושים דברים בכוונה", הוא מסביר, "כמו שאפשר לשמוע מנחמן – לא צריך ללמוד אותו שום לקח, ואין צורך בחינוך של המדינה בהקשר הזה".
"הבוקר של קשת", ראשון-שלישי, 07:00-09:00