בעונה השלישית של "בית ספר למוסיקה", ביצעו אורי ונועם כלטוב וביסאן אבו לבן יחד את השיר "חורף 73'", הביצוע של השלושה זכה תוך מספר ימים לעשרות אלפי צפיות ושיתופים כאן באתר, ואף הגיע לקרוב למליון צפיות בעמוד הפייסבוק של "בית ספר למוסיקה". השיר שנכתב על ידי שמואל הספרי לאחר מלחמת יום הכיפורים, הפך לאחד השירים המזוהים ביותר עם יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, והוא מבטא את הכאב הגדול של דורות על גבי דורות שהבטיחו להם את יונת השלום, אך בפועל הם התבגרו לתוך מציאות של צבא ומלחמות.
המשמעות המחודשת שקיבל השיר בעקבות החיבור העצמתי בין הילדים שמגיעים מרקע שונה, הייתה מה שהוביל לחיבוק הלאומי שקיבל הביצוע שלהם. בפועל הוא הצליח לגעת בכל קצוות האוכלוסייה, לחצות מחנות פוליטים ולגעת בליבם של מאות אלפי אזרחים שזיהו בו נקודה של אור. בין הצופים שהתרגשו לשמוע את החידוש של השיר, היה גם הנשיא ה-9 של מדינת ישראל, שמעון פרס, שהלך הבוקר (רביעי) לעולמו. בנובמבר האחרון, אחרי ששמע את הביצוע של הזמרים הצעירים, הנשיא המנוח הזמין את השלושה ובני משפחותיהם להיות אורחי הכבוד שלו בבית פרס לשלום ביפו.
"אני שמעתי אתכם שרים והתרגשתי, עמדו לי דמעות בעיניים", אמר הנשיא התשיעי שמעון פרס שהלך הבוקר לעולמו, לילדי "בית ספר למוסיקה". "אני בטוח שכל מי שומע יש לו דמעה בעין וצביטה בלב. אתם פשוט קולות נפלאים. אתם התקווה", הוא אמר והוסיף שיחד עם הכבוד יש גם אחריות. "אל תסמכו רק על מה שאני אומר. גם אתם צריכים לעבוד. כשעץ גדל צריך להשקות אותו, לשמור עליו. אתם שתילים, אבל שתילים מבטיחים".
ביסאן ביקשה לאתגר את הנשיא המנוח בשאלה האם לדעתו יהיה שלום בעתיד. "אין לי שום ספק", הוא השיב לה, "מלחמה זה לא דבר הגיוני. במלחמה יש רק שכול וכאב ושנאה. אני מקווה מאוד שאתם תעשו את מה שאנחנו לא תמיד הצלחנו".
בסיור מרגש במהלכו ביצעו הילדים את השיר בפני כבוד הנשיא לשעבר ולקחו חלק בפעילויות למען דו קיום המתקיימות במקום כמו חוגי צילום וכדורגל המשלבים יחד ילדים יהודים וערבים, שמענו מהם ומבני משפחותיהם על התחושות במפגש המיוחד.
איך הרגשתם לשיר את "חורף 73" בבית פרס לשלום?
"זאת גאווה גדולה", אמרה נועם ואורי מיד השלים אותה והוכיח שהתלמיד לא נופל רחוק מהעץ: "זה כבוד, כבוד גדול אפילו". אחמד, אבא של ביסאן הביא לסיפור גם את ההרגשה שלו כמי שמייצג דור שונה לחלוטין: "את שמעון פרס לא כל אחד פוגש ולא כל יום, במיוחד שמדובר בבן אדם שמדבר ופועל למען השלום, זה כבוד גדול מאד".
כמובן שלא ניתן לחמוק מהשאלה האם הם מאמינים שיגיע השלום, וגם כאן, בדיוק כמו בשיר, הם הצליחו להעניק תקווה: "כנראה שהדור הבא יוביל אותנו בכיוון של דו קיום, אומרת אולפת, אמא של ביסאן, ונועם ואורי משלימים אותה ואומרים פה אחד בספונטניות: "אנחנו מאד מקווים שיהיה שלום".
המפגש הגיע לסיומו וביסאן סיכמה אותו במשפט שנושא את כל המשמעות של השיר, את המהות של הביקור אצל הנשיא ה-9 שמעון פרס, ואולי גם את הנקודה בזכותה הביצוע שלהם הצליח לגעת בכל כך הרבה אנשים: "הרגשתי שזאת התפילה האישית שלי", היא אמרה והרצינה מבט: "הרגשתי שאני מבקשת את מה שהבטיחו לי בשיר - יונת שלום".
הערב ישודר ב-21:30 בקשת (ערוץ 2) הסרט "להיות שמעון פרס".