אין רגע משעמם מסביב לשולחן עם אבי כאכון ונינה ונסובסקי. האחים מככבים העונה ב"המטבח המנצח VIP" (פרק חדש הערב, ראשון, אחרי החדשות, ערוץ 12) ולא מהססים להגיד את אשר על ליבם, גם אם לא תמיד נעים לשמוע את זה או שזה עשוי לעורר דיון סוער. הערב, אחרי שטעמו מהמנות של הזוגות האחרים ולא חסכו בדעתם (תקציר: לאבי הכל היה טעים, לנינה בדיוק להפך), ייכנסו השניים למטבח.

"נינה תבשל הערב אוכל טריפוליטאי אבל תיקח את זה למטבח הסקנדינבי. איך היא תעשה את זה? אני לא יודע, היא לוקחת סיכון", הודה כאכון, "היא למדה את המתכון מהאינטרנט, שזה באמת שיא השיאים".

לדברי נינה, "היה שף שעקבתי אחריו ולמדתי את המתכון דרכו. פשוט עשיתי את זה. זה טעים בטירוף, אני מבטיחה. עשינו אינטרפרטציה. אנחנו נביא את העולם הסקנדינבי למדינת ישראל. יש להם דברים מהממים. זה שונה, החך הים-תיכוני ממש לא רגיל לטעם הזה". כאכון צחק: "אני החך הים-תיכוני ואני לא אוהב את הטעם הזה, אבל אני זורם איתה - כי היא הבוס".

איך היה המפגש עם הזוגות האחרים? היו לכם קצת תאקלים.
כאכון: "היו הרבה תאקלים. אני ידוע כאחד שאומר הכל. בתאקל שהיה לי עם קובי אוז, התבאסתי עליו שהחליף מאוזן לאוז. אמרתי לו את האמת, שזה לא נכון לעשות את זה. הוא טען שזה לא נכון, 'באתי והבאתי משהו חדש, מוזיקה חדשה'. שמעון בוסקילה לא החליף את השם שלו מבוסקילה לבוס והביא מוזיקה חדשה. אותו דבר קובי אפללו, הוא לא החליף את שם המשפחה שלו לאפלבום, נשאר אפללו והביא מוזיקה חדשה. אני כאכון ונשארתי כאכון, לא עיברתתי את השם".

מה באשר למה שבישלו הזוגות?
נינה: "לאבי טעים הכל, לי לא טעים כלום. למדתי את המקצוע הזה. אני באה מעולם הקולינריה והמטבח, 15 שנים. אני יודעת מה זה חך ומה הטעמים שלי. זכותי להביע דעה, להגיד 'טעים לי' או 'לא טעים לי'. הכל לא היה לי טעים, סבבה? אני אומרת את האמת. כיבדתי את המקום של אבי וזרמתי איתו בניקוד. אחרת, אם תשאלו אותי, כולם היו מקבלים אפס".