"היא ביקרה כמו בניתוח כירורגי את המנות האחרונות של האחרים", אמר חיים כהן לרותי ברודו בדרכם לנתניה, למסעדה של כוכי והדר, כאשר הכוונה היא כמובן לכוכי, אם הקינוחים של התחרות. "ברור שיש לנו ציפיות רציניות", הוסיפה רותי, ובערב שנפתח ככה אין ספק שתתרחש דרמה לא קטנה. אם פספסתם או שכחתם את הביקורות הנוקבות של כוכי על הקינוחים של שאר הזוגות, כדאי שתיזכרו, כי הנקמה בערב הזה הוגשה קרה. מה זה קרה, קפואה.

כוכי ידעה שהקינוח זו המנה שכולם נושאים אליה עיניים, ושיש עליה לחץ להצליח מעבר למצופה: "אני יודעת בתוך תוכי שכולם אורבים לנו", היא אמרה, "אין לי ספק שאנשים ישמחו לשפוט אותנו לאור השיפוט שלי, במיוחד לגבי הקינוחים, אבל זה לא בא חס וחלילה כדי להקטין מישהו, זה בא ממקום של ידע ומקצועיות, זה הכל". ומה הדר רצתה? בסך הכל להוכיח שהיא כאן "בזכות ולא בחסד", למרות גילה הצעיר.

כוכי והדר בחרו לקונספט של מסעדת "צ'ילי" את תאילנד – בגלל "הצבעוניות, הפרחים על השולחן והססגוניות", לדבריהן. ואיך הגיבו האורחים? בהפתעה מוחלטת. "אף אחד לא העריך שזו תהיה המסעדה שלהן", אמר אבי, וליאור הוסיף: "הדר וכוכי הן סוג של נעלם מבחינתי. כוכי, עם כל הביקורות הקטלניות שלה, אני בטוח שאנשים יחכו לה בסיבוב, לא ירחמו עליה בכלום ולא יתנו לה טיפה של חסד בסיפור הזה".

למנה הראשונה הגישו כוכי והדר קציצות דגים עוקצניות – קציצות מוסר ים בציפוי פנקו עם סלט מלפפונים ברוטב מנגו חריף. למנה העיקרית הן הכינו פילה בס ברוטב קרמל וקוקוס, סטיקי רייס וסלט פפאיה חריף, ולקינוח תמרהינדי ואגוזים, טארטלט קשיו, גלידת תמרהינדי עם אננס, פיטאיה וקרם קוקוס.

אז מה חשבו הסועדים על המנה הראשונה, קציצות הדגים העוקצניות? "ציפיתי לטעמים יותר אגרסיביים", הודה ליאור, ואבי הוסיף: "פחות אהבתי את המנה הזאת, לא הבנתי כלום. אני עדיין בעמימות שאני לא יודע מי אלה כוכי והדר, אני לא מזהה פה יד". אלכס שטען ש"הביצוע היה חלש" וקבע שהוא היה מחזיר מנה כזאת במסעדה. לספיר היה חסר טעם גם בקציצה וגם בסלט, וקובי אמר שהמנה לא טובה, ושהסלט הרגיש כמו סלט של תחנות דלק. "ציפיתי לטיפה יותר מכוכי", הוא הוסיף.

ומה חשבו חיים ורותי? "לקחת מטבח תאילנדי זה לא פשוט", אמר חיים והוסיף: "הציפוי נהדר אבל בפנים אתה חווה אכזבה גדולה, אין שום תיבול, יבש נורא. הסלט נורא תפל, אין לו שום דבר שקשור לתאילנד. זאת מנה תפלה".

אחרי שהאגו המקצועי של כוכי נרמס והדמעות של הדר לא הפסיקו לרדת, הגיעו הביקורות על המנה העיקרית, שדווקא הפתיעה לטובה: "הרוטב מושלם, הדג עשוי טוב. מנה מעולה, בא לי לחזור לתאילנד", קבעה אינה, וסתיו הוסיפה: "מנה מאוד טעימה, העיקרית הכי טעימה שאכלנו". גם ליאור חשב שהרוטב של הדג מרענן ושהסלט והדג היו כיפיים, אבל קובי מצידו חשב אחרת לגמרי: "מבחינת הנראות, המנה משדרת תאילנד. היו טעמים טובים. אבל מבחינת הטכניקה, זה דג של שישי שאמא שלי עושה במגש אלומיניום בתנור כשהיא ממהרת ואין לה זמן". ומה היה לשופטים להגיד? "זה היה מאוד טעים", אמרה רותי. "הייתה תעוזה, הדג היה מתובל היטב. עשיתן מנה טובה ואני חושבת שהצלחתן פה. כבוד".

כוכי והדר בהכנת המנה העיקרית  (צילום: מתוך
תמכה בה. כוכי והדר|צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", באדיבות ספורט 1

ומה היו הביקורות על הקינוח המצופה? "ההגשה מהממת, הגלידה טעימה אבל אי אפשר לקחת ממנה יותר משלושה ביסים. זה כבר מדי, ציפיתי למשהו אחר", אמרה ספיר. מצליח הוסיף: "הבצק חולי, יש לו אובר אפייה לדעתי. המילוי נחמד ולא מעבר. זה לא מה שציפיתי לקבל". גם ליאור חשב שהמנה לא הייתה טובה: "ציפיתי למשהו שהוא פצצה, סערת טעמים בפה שלי, והתבאסתי שלא קיבלתי את זה".


חיים כהן חשב שהטארטלט היה יפה ושהמילוי שלו היה מאוד טעים, אבל שהבצק היה טיפה אפוי מדי. "הגלידה הייתה מפתיעה והטעם שלה עבד והיה לי נורא טעים, אבל למרות שרואים שיש כאן טכניקה והבנה, המנה הייתה לא מספיק טובה". רותי אהבה את הטארטלט בשילוב עם הגלידה: "יש כאן תעוזה ואני מכבדת את זה. כל הארוחה היא יציאה ממקום של נוחות. לנסות ולגעת במטבחים אחרים בעיניי זה אומץ גדול, גם אם היו פקשושים, יש כאן גבורה של שתיכן, אז תרגישו טוב עם זה".

ניקוד כולל לארוחה של כוכי והדר: 62 נקודות.