תאריך לידה:
אבי: 28.12.83
ליאור: 13.12.76
מקום מגורים:
אבי: מבשרת ציון
ליאור: ירושלים
מחוץ למטבח:
אבי: שף.
ליאור: שף.
באינסטגרם: chefaviperetz | lior_hafzadi_chef
בפייסבוק: ליאור חפצדי- שף
איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?
אבי: סומאק. מוסיף צבע ייחודי למנה וניחוח מדהים. בנוסף, אני אף פעם לא מוותר על שימוש בשמן זית מקומי שמוסיף ארומה לכל מנה ומעצים את חוויית הטעמים.
ליאור: גרגירי כוסברה. לפני השימוש אני כותש אותם וזה מעניק ארומה מיוחדת לכל מנה שאני מכין.
בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?
אבי: סכינים איכותיות.
ליאור: סכין טובה ואיכותית.
מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?
אבי: הכנת מרינדה למנות צלויות המבוססת על עשבי תיבול טריים, טימין, שום, שמן זית איכותי, עגבניות מיובשות, דבש, סומאק, ותבלינים. המרינדה מעשירה ומוסיפה טעמים וניחוחות ייחודיים לכל מנה.
ליאור: אין לי מתכון סודי אני משתף מתכונים בשמחה.
מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?
אבי: הטריק שלי מבוסס על שלושה עקרונות חשובים: סדר, ארגון וניקיון – והם המתכון הטוב ביותר להצלחה.
ליאור: הכי חשוב במטבח להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטריים.
איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?
אבי: כל מאכל לא כשר.
ליאור: יותר מתמיד היום לא אגע בעטלף.
איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?
אבי: דג חריף של שבת עם חלה טרייה וחמה.
ליאור: קובה מעשיי ידיה של אמי היקרה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?
אבי: למזלי ולשמחתי, לא הייתה לי אחת כזאת.
ליאור: תודה לאל עדיין לא קרה.
טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?
אבי: לארח עם המון אהבה ותשוקה, לא משנה מה מכינים. התחושות עוברות דרך האוכל והטעמים.
ליאור: הדבר הכי חשוב שמארחים אנשים זה תכנון סדר וארגון.