בגלל הכנות
שופטת MKR המטבח המנצח אולי נראית קשוחה מבחוץ, אבל בפועל מדובר באישה רגישה ומלאה באהבה שלא מהססת לחשוף גם את הרגעים הפחות זוהרים של חייה. כך היה במהלך אחת הארוחות שהתקיימו בשלב הבתים בעונה הקודמת של MKR המטבח המנצח, כאשר בני הזוג אמיר הירוש ומיכל פוסמן שיתפו בקשיים שהם חווים בניסיונותיהם להביא לעולם ילד. רותי מצדה לא הייתה יכולה להישאר אדישה ושיתפה בסיפורי האישי והכואב שלה: במשך 25 שנה היא הייתה נשואה למתי ברודו, עמו הקימה את אימפריית המסעדנות R2M. רותי העידה שהעיסוק האינטנסיבי בעסק, גרם להם שלא להביא ילדים לעולם בסופו של דבר.
כאשר בני הזוג נפרדו, סיפרה רותי שמתי נכנס לזוגיות עם אישה צעירה שנכנסה ממנו להריון. "כשהוא אמר לי שהבת זוג שלו אוטוטו צריכה ללדת, הייתי בת 50. הרגשתי תחושת רמאות, כאילו עבדו עליי, הרגשתי כישלון, שקר ואכזבה", סיפרה למתמודדים באומץ ראוי להערכה. לא די בזאת, אלא שרותי גם שיתפה בהתמודדות שלה עם מחלת הסרטן סמוך לצילומי העונה הראשונה. "עד שלא עשינו את הבדיקה שידענו שאין לי גרורות, אמרתי 'וואלה, אני הולכת למות'", סיפרה המסעדנית בראיון לתוכנית אנשים לפני כשנה וחצי. "הייתי מוטרדת מהעובדה שיש כל מיני דברים שעוד לא סגרתי. אני מאמינה שלסרטן יש סיבה. גידלתי אותו כי אני רוצה שינוי בחיים שלי. גידלתי אותו כדי להרגיש נוח עם זה שאני רוצה לעבוד פחות".
בגלל הסטייל
רותי ברודו מסמלת דור חדש של נשים בטלוויזיה שלא מתאמצות להיראות "רכות", ועם זאת לא מוותרות לרגע על הנשיות שלהן. חמושה בתספורת קצרה, משקפיים עגולים וחליפות מחויטות, רותי מוכיחה בכל פעם מחדש שהיא אלילת סטייל מסוג שלא הכרנו קודם. בצעירותה אגב, היא מעידה שהחזיקה בכלל בשיער ארוך ושופע.
למרות המראה הייחודי, רותי העידה בראיונות שלא תמיד הייתה שלמה עם עצמה. בראיון ל"גלית ואילנית", סיפרה על מתיחת הפנים שעברה לאחר שלא הרגישה בנוח עם עצמה מול המצלמות: "לא רציתי להופיע בטלוויזיה, לא יכולתי להסתכל על עצמי, זה היה מזעזע. עשיתי מתיחת פנים בגלל זה. את רואה את עצמך במראה וחושבת שהכל סבבה, ואז מישהו מצלם אותך ואת אומרת שזאת תמונה גרועה, אין מצב. רק כשאת רואה את עצמך על המסך, את מבינה שאלה החיים ועם זה צריך להתמודד".
בגלל המקצועיות
רותי ובן זוגה לשעבר מתי אוחזים באימפריית המסעדות התל אביבית R2M, הכוללת מוסדות קולינריים מוערכים כמו הבראסרי, הקופי בר, רשת בתי הקפה בייקרי ומעדניית הדליקטסן. בזמן שמסעדות בתל אביב נפתחות ונסגרות לאור הקשיים הרבים שמלווים את התחום, האימפריה של רותי ומתי שומרת על מקומה בצמרת וכל מי שביקר אי פעם באחת מהמסעדות הללו, יודע שהם ממש לא מתפשרים על האיכות. מעבר לפועלה המקצועי, גם בתחרות של MKR המטבח המנצח הקפידה רותי להעניק ביקורות ענייניות ומקצועיות, כאלה שיכולות גם ללמד את מי שהכין את המנה גם משהו להמשך הדרך.
כי היא לא מתייחסת רק לאוכל
בעידן שבו ביקור במסעדה הפך כבר לבילוי של ממש, האוכל הוא ממש לא הפרמטר היחיד שעל פיו אנחנו שופטים את השפים שלנו. מיטב המסעדות המובילות בעולם משקיעות בעיצוב, בכלי הגשה וכן גם במפות ובמפיות שישלימו את החוויה האסתטית. בתור מסעדנית ותיקה רותי יודעת את זה, והיא היטיבה להסביר זאת גם למתמודדים של MKR המטבח המנצח שנדרשו לפלש (מלשון "פוליש") את הכוסות, הצלחות והסכו"ם שלהם טוב-טוב לפני הגשת המנה.
כי היא לא שוכחת גם לפרגן
על אף המקצועיות הרבה, רותי לא שוכחת גם לפרגן למתמודדים – כי כשמגיע, מגיע. בין היתר אפשר למצוא אותה אומרת למתמודדים הערות בסגנון "הייתי רוצה להגיש את זה במסעדה שלי", ואם זו לא המחמאה הכי גדולה שאפשר לקבל, אנחנו לא יודעים כבר מה כן.