העונה השנייה של המטבח המנצח הגיעה הערב לסיומה, כאשר בתום הגמר הוכרזו המנצחים הגדולים – אבי פרץ וליאור חפצדי שסיימו את הערב במקום הראשון עם 136 נקודות. "אנחנו נרגשים מאוד מהמעמד ומאושרים מהזכייה בתואר 'המטבח המנצח'. התחרות הייתה קשה ומלמדת אך הדרך רק התחילה, נמשיך לייצג ולהרחיב את מטעמי המטבח הירושלמי לכל עם ישראל", מסרו לאחר הזכייה.

"אתם בשבילי מייצגים את העולם הישן שנוגע גם בעולם החדש. המטבח של הבית, השורשיות. משהו ירושלמי שרוצה לקבל כוכבי מישלן. זה בעיניי ראוי לכבוד גדול", אמר להם השופט חיים כהן רגע לפני ההכרזה.

למקום השני הגיעו אושרי וירדן שזכו ל-131 נקודות. "אתם זוג מדהימים. אני מעריצה קטנה שלכם", אמרה השופטת רותי ברודו. למקום השלישי הגיעו נדב ודניאל עם 128 נקודות, ואילו למקום הרביעי שלומי ועדיאל, אשר נפרדו מהתחרות לאחר הגשת המנה העיקרית.

אושרי וירדן (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12
נדב ודניאל (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12
שלומי ועדיאל (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

אבי וליאור הם שפים מנוסים וותיקים שבישלו בין היתר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולאישים בכירים נוספים בארץ ובעולם. הם מגדירים את עצמם כשגרירים של המטבח הירושלמי, מה שבא לידי ביטוי בחומרי הגלם בהם הם עושים שימוש. כמו כן, רבות מהמנות שלהם מבוססות על המטבח הכורדי השורשי. לאורך כל העונה, הם הצליחו להגיע להישגים יוצאי דופן. כבר בשלב הבתים, הם ניצבו במקום הראשון בתום הסבב שלהם עם 86 נקודות. גם בשלבים הבאים של התחרות הם זכו למחמאות רבות מהשופטים, כולל מהשופט האורח בחצי הגמר, אייל שני, שאמר: "הייתי עם דמעות בעיניים כשצפיתי בכם מבשלים".

עבור אבי, מדובר בניצחון לא רק בתחרות, אלא גם בסיומו של מאבק במחלת הסרטן לאחר שלאשתו התגלה גידול בראש. "עזבתי את הקריירה שאני אוהב", הוא אמר במהלך התחרות, "איבדתי את היצירתיות. קרוב לשנה היא לא יכלה לאכול, וביום שהבנתי שהיא לא יכולה לאכול, הבנתי שאני לא יכול לבשל. אני רוצה להוכיח לאשתי שאפשר לחזור לחיים ולטפס כמה שיותר למעלה".

אבי פרץ בגמר (צילום:
מתוך "MKR המטבח המנצח"|צילום: "MKR המטבח המנצח", קשת12
מי יהיה הזוג הזוכה של המטבח המנצח? (צילום:
מתוך "MKR המטבח המנצח"|צילום: "MKR המטבח המנצח", קשת12

את ערב הגמר פתחו אבי וליאור עם מנה ראשונה של קובנייה ירושלמית וסשימי העיר העתיקה. למנה העיקרית, הם הגישו פילה לוקוס על חובזה ממולאת ואוסובוקו מקומי, ולקינוח טארט של בייבי חצילים בקרם שקדים וכיפה ממולאת בדקואז שקדים עם קרם ערמונים.

"במשך כל התחרות הזאת, מה שהבאנו ומה שגרם לנו לנצח זה התבלין הנוסף, המון נשמה שאנחנו מביאים באוכל שלנו", אמר אבי בראיון לתוכנית חי בלילה. בתשובה לשאלה איך הרגישו לאחר הניקוד הנמוך יחסית שקיבלו על המנה הראשונה, ענה ליאור: "ללא ספק הייתה לנו הרגשה פחות טובה אחרי המנות הראשונות, אבל אני חושב שבסופו של דבר אני ואבי בזכות זה שאנחנו עקביים לאורך כל הדרך, הרמנו את עצמנו ואמרנו שלא משנה, אנחנו באים ליהנות ורוצים לעשות את הכי כיף שלנו ואת הכי טוב וברוך השם זה עבד".

בסוף הייתה הרגשה של מטבח ירושלמי מול מטבח תל אביבי, אתם חושבים שזאת הסיבה שהיום אתם במקום הראשון?

אבי: "אני חושב שבאמת גם היום בגמר הרגשנו את זה שיש כאן תחרות בין המטבח הירושלמי למטבח התל אביבי, אבל עשינו ניסיון ומאמץ ענק כן להביא את המטבח הירושלמי ולצלחת אותו בצורה מאוד חדשנית ולקחת אותו קדימה, גם בטעמים וגם בנראות, ולשמחתי המטבח הירושלמי ניצח וזו הייתה המטרה שלנו".