משימת הדרכון שהוטלה על הזוגות של MKR המטבח המנצח הוציאה מהם לא מעט יצירתיות – בכל זאת, כבר כמה חודשים טובים שהאופציה לטוס לחו"ל סגורה בפנינו לאור התפשטות נגיף הקורונה בארץ ובעולם. ובכל זאת, כל המתמודדים ללא יוצא מן הכלל הצליחו להגיש לשופטים חיים כהן ורותי ברודו מנות שלא היו מביישות מסעדות שממוקמות בכל אחת מהמדינות שנבחרו, ותחת לחץ של זמן ותחרות, תהיו בטוחים שזה ממש לא קל.

כזכור, המתמודדים נדרשו לבחור מדינה בעולם ולבשל מנה מנצחת בהשראתה. כוכי והדר בחרו בהולנד, אבי וליאור בברזיל, קובי ומצליח באיטליה ואלכס ואינה ביפן. הערב, אחרי החדשות בקשת 12, נגלה מי מהם יסיים את דרכו בתחרות ויודח.

כמו בכל פרק של MKR המטבח המנצח, גם הפעם מצאנו את עצמנו יושבים מורעבים מול המסך וחושבים מה היינו עושים אם היינו שם במקומם, נדרשים לבשל מנה שמייצגת מדינה מסוימת, אבל באופן חדשני ומקורי? ובכן, זה כנראה מה שהיינו בוחרים להכין. מוזמנים לנסות בעצמכם.

הולנד

פרעצל הולנדי מטוגן

פרעצל הולנדי מטוגן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פרעצל הולנדי מטוגן|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

כוכי והדר אולי תיבלו את ההשראה ההולנדית בניחוח אסייתי בהתאם לקו של המסעדה שלהן, צ'ילי, אבל אנחנו היינו לוקחים את הולנד לכיוון מושחת הרבה יותר ומכינים לחמניית בצק שמרים חלבית וטעימה, בתיבול של ג'ינג'ר וגרידת לימון. משביע כמו לחם, מפנק כמו סופגנייה.

מיני פנקייקס הולנדיים

ההולנדים יודעים דבר או שניים על תענוגות החיים, ובמקום חביתה-קוטג'-סלט, זו ארוחת בוקר טיפוסית שאפשר למצוא אצלם: מיני פנקייקס מתוקים, קטנים וממכרים, עם דבש ורסק תפוחים.

 

ברזיל

מוקאקה ברזילאית

מוקאקה ברזילאית (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

מכל המדינות בעולם, אבי וליאור בחרו דווקא בברזיל – מדינה שהקו הקולינרי שלה אולי לא לגמרי ברור, אבל מאוד מאתגר. הבחירה בברזיל גרמו לנו להיזכר במוקאקה, תבשיל של דגים, פלפלים צבעוניים ואורז שעשה לנו חשק לקפוץ לכמה ימים לקרנבל, לו רק היה אפשר.

פז'ואדה

פז׳ואדה (צילום: מתוך הכי טעים שיש)
הכי טעים שיש - מתכונים לתבשילי בשר|צילום: מתוך הכי טעים שיש

רוצים להפתיע את האורחים שלכם עם מנה מנחמת ובלתי צפויה? לכו על פז'ואדה, נזיד בריזלאי עשיר עם שפע סוגי בשר ושעועית שחורה לצד אורז, פארופה ועלי מנגולד.

 

יפן

לחמניות חלב יפניות

לחמניות חלב רכות במיוחד (צילום: עידית נרקיס כ
לחמניות חלב רכות במיוחד|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לחמניות חלב הן אולי לא האופציה הראשונה שעולה כשחושבים על אוכל יפני, אבל הן בהחלט אופציה מעולה. לרותי רוסו יש מתכון פלא ללחמניות אווריריות, רכות ועשירות במיוחד - והכל בזכות הרביכה הקטנה שבכלל הסינים המציאו.

יאקיסובה - מוקפץ בסגנון יפני

יאקיסובה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
יאקיסובה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אז נכון, "מוקפץ" זה שם כללי למנות בסגנון אסייתי, אבל בעזרת תיבול בסגנון יפני שכולל מיסו, מירין וים ג'ינג'ר, אפשר להוציא מנה עם ניחוח של טוקיו. ובמקום העוף? שייטל. תסמכו עלינו, זה יוצא אש.

איטליה

ספגטי קצ'ו אה פפה

פסטה קצ'ו אה פפה (צילום: Alexander Prokopenko, Shutterstock)
פסטה קצ'ו אה פפה|צילום: Alexander Prokopenko, Shutterstock

אם יש מנה אחת שאנחנו מוצאים את עצמנו חוזרים אליה שוב ושוב, זה קצ'ו אה פפה. פלפל שחור וגבינת פקורינו - זה כל מה שתצטרכו בשביל לתקתק את מנת הפסטה הזו, שהיא אחת מהחביבות עלינו במטבח האיטלקי.

ריזוטו פורצ'יני

ריזוטו פטריות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ריזוטו פטריות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קובי ומצליח אולי לקחו את מנת הריזוטו הקלאסית ועשו לה שדרוג בשרי, אבל אנחנו דווקא היינו הולכים על כיוון אחר ומכינים ריזוטו שמבוסס על פטריות.