משימת הדרכון שהוטלה על הזוגות של MKR המטבח המנצח הוציאה מהם לא מעט יצירתיות – בכל זאת, כבר כמה חודשים טובים שהאופציה לטוס לחו"ל סגורה בפנינו לאור התפשטות נגיף הקורונה בארץ ובעולם. ובכל זאת, כל המתמודדים ללא יוצא מן הכלל הצליחו להגיש לשופטים חיים כהן ורותי ברודו מנות שלא היו מביישות מסעדות שממוקמות בכל אחת מהמדינות שנבחרו, ותחת לחץ של זמן ותחרות, תהיו בטוחים שזה ממש לא קל.
כזכור, המתמודדים נדרשו לבחור מדינה בעולם ולבשל מנה מנצחת בהשראתה. כוכי והדר בחרו בהולנד, אבי וליאור בברזיל, קובי ומצליח באיטליה ואלכס ואינה ביפן. הערב, אחרי החדשות בקשת 12, נגלה מי מהם יסיים את דרכו בתחרות ויודח.
כמו בכל פרק של MKR המטבח המנצח, גם הפעם מצאנו את עצמנו יושבים מורעבים מול המסך וחושבים מה היינו עושים אם היינו שם במקומם, נדרשים לבשל מנה שמייצגת מדינה מסוימת, אבל באופן חדשני ומקורי? ובכן, זה כנראה מה שהיינו בוחרים להכין. מוזמנים לנסות בעצמכם.
הולנד
כוכי והדר אולי תיבלו את ההשראה ההולנדית בניחוח אסייתי בהתאם לקו של המסעדה שלהן, צ'ילי, אבל אנחנו היינו לוקחים את הולנד לכיוון מושחת הרבה יותר ומכינים לחמניית בצק שמרים חלבית וטעימה, בתיבול של ג'ינג'ר וגרידת לימון. משביע כמו לחם, מפנק כמו סופגנייה.
ההולנדים יודעים דבר או שניים על תענוגות החיים, ובמקום חביתה-קוטג'-סלט, זו ארוחת בוקר טיפוסית שאפשר למצוא אצלם: מיני פנקייקס מתוקים, קטנים וממכרים, עם דבש ורסק תפוחים.
ברזיל
מכל המדינות בעולם, אבי וליאור בחרו דווקא בברזיל – מדינה שהקו הקולינרי שלה אולי לא לגמרי ברור, אבל מאוד מאתגר. הבחירה בברזיל גרמו לנו להיזכר במוקאקה, תבשיל של דגים, פלפלים צבעוניים ואורז שעשה לנו חשק לקפוץ לכמה ימים לקרנבל, לו רק היה אפשר.
רוצים להפתיע את האורחים שלכם עם מנה מנחמת ובלתי צפויה? לכו על פז'ואדה, נזיד בריזלאי עשיר עם שפע סוגי בשר ושעועית שחורה לצד אורז, פארופה ועלי מנגולד.
יפן
לחמניות חלב הן אולי לא האופציה הראשונה שעולה כשחושבים על אוכל יפני, אבל הן בהחלט אופציה מעולה. לרותי רוסו יש מתכון פלא ללחמניות אווריריות, רכות ועשירות במיוחד - והכל בזכות הרביכה הקטנה שבכלל הסינים המציאו.
אז נכון, "מוקפץ" זה שם כללי למנות בסגנון אסייתי, אבל בעזרת תיבול בסגנון יפני שכולל מיסו, מירין וים ג'ינג'ר, אפשר להוציא מנה עם ניחוח של טוקיו. ובמקום העוף? שייטל. תסמכו עלינו, זה יוצא אש.
איטליה
אם יש מנה אחת שאנחנו מוצאים את עצמנו חוזרים אליה שוב ושוב, זה קצ'ו אה פפה. פלפל שחור וגבינת פקורינו - זה כל מה שתצטרכו בשביל לתקתק את מנת הפסטה הזו, שהיא אחת מהחביבות עלינו במטבח האיטלקי.
קובי ומצליח אולי לקחו את מנת הריזוטו הקלאסית ועשו לה שדרוג בשרי, אבל אנחנו דווקא היינו הולכים על כיוון אחר ומכינים ריזוטו שמבוסס על פטריות.