קשה לדמיין את תל אביב בלי המקומות של המסעדנית רותי ברודו. הבראסרי, הוטל מונטיפיורי, מעדניית דליקטסן המושחתת, ומאפיות הבייקרי המושחתות הפכו למוסדות שנטועים עמוק בתרבות הבילוי של העיר. המסעדנית הוותיקה שמה לב שעל אף שהמסעדות נפתחו חזרה, תנועת הלקוחות לא חזרה לקדמותה מאז משבר הקורונה: "אם זה לא חוזר – כל העסקים יהיו בפשיטת רגל".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
למרות שהאימפריה שלה כבר כוללת כבר 15 מקומות וכמעט אלף עובדים, גם ברודו לוקחת סמרטוט כשצריך ועד היום עסוקה בכל הפרטים הקטנים. וזה אולי גם סוד ההצלחה של מי שהמציאה שפה חדשה של אירוח. ברודו לא מוכרת אוכל, אלא היא מוכרת חוויה. היא זו שהביאה לכאן ניחוח של חו"ל ואסתטיקה מוקפדת לפני כמעט שלושה עשורים. מהפרחים והפרופיטרולים ועד כריכי הסלמון הקטנים והמוקפדים.
"בסוף בתוך העסק הזה, אני חושבת שהחלק הכי משמעותי הוא הפרטים הקטנים", מסבירה ברודו. "ואם אתה לא שם לב אליהם – לאט לאט אתה מדרדר אותם". על מקומות נוספים שנפתחו בסגנון דומה למסעדות שלה, אמרה ברודו: "בהתחלה זה היה קצת מעצבן – שפתאום יש עוד מקומות כמונו, אני רוצה שיבואו רק אליי".
אחרי המכה הכואבת שספג הענף בעקבות הקורונה, השאלה הגדולה היא אם האנשים יחזרו לאכול בחוץ. "זה יחזור, אם זה לא חוזר – כל העסקים יהיו בפשיטת רגל. זה חייב לחזור", אמרה ברודו. ובמשבר בסדר גודל כזה, גם מוסדות מיתולוגיים לא חסינים.
ה"בראסרי" מול כיכר רבין הוא אולי ה-מוסד באימפריה של ברודו. המקום שגם הלא תל אביבים מכירים מקרוב. "זה בסוף ילד, שיהיה לו קצת קשה – אבל מה אתה עוזב אותו?", הסבירה ברודו על הפתיחה המחודשת של המסעדה. ברודו שתככב בעונה החדשה של "המטבח המנצח" מיום ראשון הקרוב בקשת 12, מצאה בשנים האחרונות סוג של זוגיות חדשה עם חיים כהן. "אני תמיד צריכה מישהו להישען עליו, וחיים הוא אחלה בן אדם להישען עליו", סיפרה ברודו.
צפו בכתבה המלאה של גדעון אוקו מתוך "אולפן שישי"