העולם מתחלק לשניים: חובבי בישול מושבעים שמחפשים כל הזדמנות להכניס פשטידה לתנור, ואלו שרק מלשמוע את הגז ניצת מקבלים רעידות של פחד בכל הגוף. לא משנה לאיזה קבוצה אתם שייכים, אין ספק שהתקופה האחרונה גרמה לכולנו למצוא את החיים כהן שבנו, עמוק ונסתר ככל שיהיה.

אז רגע לפני שנגלה מי יודח בתום משימת הבראנץ' ומאנץ' בפרק של MKR המטבח המנצח שישודר הערב, אחרי החדשות בקשת 12, שאלנו את המתמודדים מה הטריק המיוחד שלהם לבישול מנצח - והנה התשובות. המלצה שלנו? קחו עט ודף.

רותי וחיים מגיעים למסעדה של ג'וזף ונידאל  (צילום: מתוך
נו, בוא נשמע אתכם. חיים כהן ורותי ברודו|צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת 12

פרקטיקה וטעמים

נדב: "לייבש סירים על כירת גז ולקלף ג'ינגר עם כף תאילנדית רחבה".

מרטין: "לאפות לחם על אבן שמוט. זה יוצא בדיוק כמו בטאבון".

אבישג: "מתחילה בישול על אש מאוד גבוהה – ואז מנמיכה לאט לאט. זה יותר מהיר. אני אוהבת גם לבשל בסיר לחץ, זה גם מתקתק לי את זמני הבישול".

עדיאל: "אמא אילנה לימדה אותי להכין תיבוליות מטורפות, לימון כבוש שהופך לקרם, אריסה, מטבל שום וקוביות בזיליקום שאני מוסיפה כמעט לכל מנה שאני מכינה, זה מקפיץ את כל הטעמים ומשדרג אותם".

מיכל: "להשתמש בחיתול" (וזה לא מה שאתם חושבים: הכוונה היא לסינון נוזלים איטי ומבוקר באמצעות בד דק ועדין).

שמעון: "לדעת לעבוד על כמה דברים בו זמנית כדי לקצר תהליכים".

אלכס: "להוסיף לימון וסוכר לתבשילים, מה שמוסיף טעם אומאמי".

כדי לא להכעיס את רותי ברודו

עדי: "אני מסדרת את כל המצרכים לפי מנות בתוך הסיר".

קובי: "סדר וניקיון. הסוד של כול טבח מסעדן או שף זה לעבוד בסדר נכון ובניקיון מוחלט ששומר על רצף הבישול והסרוויס במקום".

קובי ומצליח מתכוננים לסרוויס (צילום: מתוך
גם בחוץ שומרים על הסדר. קובי ומצליח|צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת 12


טיפים עם עומק

דניאל: "סבלנות. במהלך השנים עם נדב למדתי שבמטבח צריך סבלנות. ברגע שלמדתי להרגיש, להתבונן ולשהות במקום של יצירה ועשייה בכל הקשור לעולם האוכל והבישול, גיליתי עולם חדש. הבנתי יותר לעומק את ההתפתחות של מנה מסוימת, את החיבור בין מרכיבים שונים ואת המקום לגלות את עצמי במטבח. זו מתנה לכל החיים".

המנה העיקרית של דניאל ונדב יוצאת לדרך (צילום: מתוך
מה עם הפעמון? דניאל ונדב|צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", באדיבות ספורט 1


הדר: "אין לי טריק ספציפי, אני לא איזה מקצוענית גדולה, אבל אני מאמינה שאם אני עושה דברים בלי חשק אז הם יוצאים נורא. הטריק העיקרי שלי הוא או עם חשק ובאהבה או לא בכלל".