עדי ומיכל ניסני גילו על עצמן דבר חדש במהלך ההשתתפות בתחרות של MKR המטבח המנצח: הן פשוט לא יודעת לריב. "ציפו שנאכל אחת את השנייה, אבל אנחנו אחיות טובות, אנחנו מאוד אוהבות זו את זו", מסבירה מיכל. במטבח של הניסניות לא ראינו דרמה, לא פיצוצים ולא דמעות, אלא בעיקר עשייה קולינרית משולבת באומנות לאור היותה של עדי בעלת סטודיו לקרמיקה שמייצרת כלים לשפים ולמסעדות בארץ ובעולם ושל מיכל בעלת מסעדה בעבר שמארחת כיום ארוחות קונספט בביתה.
"ביאס אותנו שהודחנו, המאנץ' שלנו היה מטורף וקיבלנו עליו ניקוד מצוין, אבל בבראנץ' לא הבינו אותנו שוב פעם", אומרת מיכל. "הטעמים מבחינתנו כן התחברו, אנחנו אוהבות את הטאפסים הקטנים, שיש קשת טעמים בתוך הפה ולא מתקבעים על טעם אחד. אבל בסדר, אנחנו אחרי זה, היום הבנו מה אנחנו צריכות לעשות, למדנו המון מרותי וחיים. בשביל זה באנו לתחרות, בשביל לקבל פידבקים ובשביל שידייקו אותנו".
"אני לא בטוחה שהמילה הנכונה זה לא הבינו אותנו, בחוויה שלי לא רצו להבין אותנו", מתקנת אותה עדי. "יש תחושה מקובעת במה שקורה בתוכנית, כל המתמודדים עושים אוכל טוב, אבל זה בכלל לא רלוונטי כי הרעיון שלהם הוא להישאר באיזושהי מסגרת, כמו 'נגד וחצי', כמו 'בסבוסה' או כמו נערי אייל שני. אין מקום לפתיחות, וזה היה לי מאוד חבל. ניסינו להביא משהו אחר, חשיבה מחוץ לקופסה. ברור שהיה צריך לדייק דברים מסוימים, אבל לקטול אותנו? אני חושבת שמשהו התפספס".
וכשעדי אומרת לקטול, תהיו בטוחים שהיו יודעת למה היא מתכוונת. הארוחה של השתיים שהתקיימה בסבב השני של שלב הבתים הצליחה לעורר דיון סוער שכמותו כמעט לא נראה עוד בתחרות. שום דבר מהבחירות של השתיים לא התקבל אצל הסועדים בחיוב, מהרעיון לכתוב את שמות המנות על הקיר ועד מנת הדג בחימר, אותה כינה אפילו אורי, שהודח בינתיים, "סיוט".
"הביקורות היו חריפות ועל כלום. לבוא ולהגיד שזה לא מוצדק שאני עושה דג בחימר? זה המקצוע שלי, אז ברור שזה מוצדק", אומרת עדי בנחרצות. "הדג יצא טוב וזה מה שמצחיק, הם אמרו שזה בסך הכל דג מאודה - אבל ברור, זו הטכניקה, לייצר דג מאודה במיצים של עצמו. זה כל הדבר. מבחינת הטעמים, הדג היה עשוי טוב. ואגב, התחברנו מאוד לאורי ודפנה, הכל באהבה. זה הפורמט של התוכנית וזה שצריך לבקר לא אומר כלום על האישיות של הבן אדם".
אמש התארחו האחיות ניסני בתוכנית "חי בלילה" והפתיעו את נדב בורנשטיין עם מנה יצירתית כמו שרק הן יודעות להכין: סביח מפורק בסגנון סשימי וסנגרייה קיבוצית ישראלית. לדבריהן, מיכל רצתה שהן יכינו את המנה הזו בתוכנית ועדי התנגדה. הפעם זה כן נגמר בריב, אבל גם אותו הן סיימו בחיבוק.
"אם בן אדם לא רוצה להתעסק באוכל, שלא יגיע אלינו"
כמו רבים אחרים, בחודשים האחרונים מנסות האחיות ניסני להתגבר על המשבר שפוקד את ענף המסעדנות בעקבות התפשטות נגיף הקורונה בישראל. כיום הן מנסות למצוא דרכים יצירתיות להמשיך את העשייה שלהן, כל אחת בתחומה. מיכל מארחת ארוחות קונספט בביתה תחת הגבלות משרד הבריאות ואילו עדי נאלצה להעביר את הסטודיו שלה שינוי משמעותי, ממכירת כלים למסעדות ושפים למכירה ללקוחות פרטיים. "יום אחד הכל התנפץ ונעצר, ועד עכשיו לא חזר. נראה שזה גם לא יחזור, כי המסעדות חטפו את זה באופן רציני", היא אומרת.
שיתוף הפעולה ביניהן נמשך גם מחוץ למסך, כשכל מי שמגיע לארוחה בביתה של מיכל אוכל, איך לא, מהכלים היוקרתיים שמיוצרים בסטודיו של עדי. "מה שמבדיל מסעדות אחת מהשנייה היום זו החוויה. כולם יכולים לעשות דג ופסטה, אבל הדבר שיפריד בין כל המסעדות ושאנשים ימשיכו לדבר עליו, זה שהמנות מצטלמות יפה, כי אין מה לעשות, האינסטגרם מדבר היום", מסבירה עדי. "מה שחשוב זו החוויה שאתה מקבל בתוך הארוחה, השירות, הירידה לפרטים קטנים, העיצוב והכלים כמובן. כל הדברים האלה זה משהו שהיום גם במדינת ישראל וגם בעולם אנשים רוצים לקבל. לא מספיק ששמים להם אוכל על הצלחת".
ברשתות החברתיות פירשו את היצירתיות שלכן כיהירות. אתן מסכימות עם זה?
עדי: "זה ממש לא הכיוון. אנחנו אחרות, אנחנו עוסקות באוכל ממקום אחר והיה קשה לראות את החוויה הכללית. יש כל מיני סוגים של מסעדות, לא כולם ילכו למסעדה תאילנדית לדוגמה, זה לא מדבר למאה אחוז מהאוכלוסייה. אנחנו לא 'נאפיס' שכל מי שרוצה ימצא את עצמו אצלנו, אנחנו פונות לקהל מאוד ספציפי, שהוא אגב די גדול היום בארץ ובעולם. הכוונה שלנו היא לא להאכיל ילדים בני 12. אם בן אדם לא רוצה להתעסק באוכל שלא יגיע אלינו, בדיוק כמו שבן אדם שלא רוצה לאכול עם צ'ופסטיקס לא יאכל במסעדה אסייתית".
מיכל: "אני דווקא לא מרגישות שהצטיירנו כיהירות. אנשים בשוק שהודחנו כל כך מוקדם, מבקשים ממני סלפי ברחוב ויש המון פרגון. כן, יש כאלה שלא הבינו אותנו, אבל אני חושבת שלא צריך לשפוט בן אדם לפי הטלוויזיה".
עדי: "כל הקולגות שלי היו בשוק שהגעתי ל-MKR המטבח המנצח, התפלאו שאני עושה גם וגם. מי שבז'אנר מאוד אהב את מה שעשינו ואמר לנו כל הכבוד על הביצים. יכולנו להביא דברים שעם ישראל אוהב, אבל זו לא הייתה הכוונה".
הייתן מגיעות לתחרות עם מישהו אחר?
עדי:" מיכל הייתה רוצה לעשות את זה עם בעלה, כי גם הוא מבשל. אני לא הייתי חוזרת על זה. אולי הייתי הולכת לתחרות אחרת שקשורה לתחום העיצוב, למרות שאני מאוד טובה גם בקולינריה".