העונה החדשה של MKR המטבח המנצח יצאה לדרך וכמו שכבר הספקנו להבין, האוכל הוא אולי מרכיב חשוב בתחרות, אבל הוא לגמרי לא לבד. מדי ערב כל זוג יקים מסעדה בביתו, בה הוא יבחר את הסגנון והעיצוב, עם הטאץ' האישי שלו.

הזוג שהזניק את התחרות הוא נדב ודניאל, נשואים טריים ורומנטיקנים חסרי תקנה שבחרו לפתוח את המסעדה שלהם, "בין פארן לאיסאן", בלב הטבע של הערבה. המיקום הספציפי שנבחר הוא חוות האנטילופות שבה גם נישאו שלושה שבועות קודם לכן. נדב ודניאל מבשלים אוכל בסגנון תאילנדי אותנטי בהשראת העובדים במשק של המושב שהגיעו ממחוז איסאן בתאילנד (אם תהיתם לגבי שם המסעדה) ואת כל המנות הם הכינו במטבח שטח שהוקם בסמוך לאזור האכילה.

המסעדה של נדב ודניאל (צילום: אורן חנן)
המסעדה של נדב ודניאל|צילום: אורן חנן

המסעדה התאימה את עצמה לצבעי המדבר באווירת הקידושין ולבשה גוונים של חום, קאמל ולבן. לבני הזוג היה חשוב להדגיש את הטבע הפתוח והרחב, כולל רוחות וחולות (אבל לא באוכל כמובן), ולכן החליט לקשט את המקום באלמנטים של במבוק, קש, נרות וכלים לבנים, מפה חומה ומפיות לבנות. לכל הגוונים השקטים האלו, הם זרקו קצת צבע אדום וכחול בעזרת מקלות הצ'ופסטיקס.

המסעדה של נדב ודניאל (צילום: אורן חנן)
המסעדה של נדב ודניאל|צילום: אורן חנן

כמו ביציאת מצרים, המתמודדים בתחרות בתוספת השופטים חיים כהן ורותי ברודו צעדו זוגות-זוגות בלב המדבר אל עבר המסעדה הראשונה. בזמן שרובם התלהבו מהלוקיישן המפתיע והמרהיב ושלומי אפילו שקל לחמוד לעצמו איזה במבי, בנות הדודות אופיר וספיר חיפשו קצת צבע ופחות התחברו לגווני הלבן והשמנת.

המסעדה של נדב ודניאל (צילום: אורן חנן)
המסעדה של נדב ודניאל|צילום: אורן חנן
המסעדה של נדב ודניאל (צילום: אורן חנן)
מסעדת "בין פארן לאיסאן"|צילום: אורן חנן

אורן חנן, המעצב האומנותי של התוכנית שלקח על עצמו את המשימה המאתגרת להפוך את החזון של הזוגות לכדי מציאות בשטח (במקרה הזה, תרתי משמע), מספר כי האתגר המרכזי היה להראות את נופו השלו של המטבח בשעות החושך שבהן התקיימה הארוחה. "אין טעם להגיע עד פארן ולבנות קירות, רצינו לנצל כמה שיותר מהשטח ומהטבע", הוא מספר. "ברגע שהבנו שזה אפשרי, הרעיון העיצובי והשפה הגיעו מנדב ודניאל שהיו מאוד ברורים. היה להם רעיון מגובש: הם רצו להביא את הבישול התאילנדי ואת הסגנון שלהם ולקשר אותו למדבר".

"נדב ודניאל רצו לשמור על הצבעים של המדבר, על החום, האבן והחבלים והטבע הנקי והפשוט עד כמה שאפשר, אבל מצד שני לייצר מסעדה יוקרתית ברמה גבוהה", מוסיף חנן. "המפה הלבנה וגופי התאורה היו מאוד חשובים ברקע, כי רוב הזמן היינו בחושך".

_OBJ

חנן מספר כי המטבח הוקם בהשראת תמונות של מטבחים אמיתיים בתאילנד. "ניסינו לחבר את הרפרנס הזה למדבר, תאילנד כביכול לא קשורה לעולם המדברי, אבל סוד הקסם שחיבר בין שני הערכים הללו זה עיקרון הפשטות, במובן הזה של לא להשתמש בצבעים עזים כמו שיש במסעדות תאילנדיות לרוב או בקישוטים מוגזמים. עטפנו את כל העמודים במקום ב-120 עמודי במבוק בגובה שלושה וחצי מטרים וקשרנו אותם בחבלים. זה היה אתגר לא פשוט".