אמש (ראשון) משימת המישלן של MKR המטבח המנצח יצאה לדרך. במסגרתה, המתמודדים התבקשו להכין מנות בהשראת מסעדות שהשפים שלהן קיבלו כוכבי מישלן. כל זוג בחר בשף אגדי אחר והציג מנות שלגמרי עושות כבוד לכמה מהמסעדות הטובות בעולם.

רגע לפני שניזכר מי הם השפים הללו, נתחיל בשיעור היסטוריה קצר: מישלן היא בכלל חברה שמייצרת צמיגים וחלקי חילוף לכלי רכב. החברה נוסדה בשנת 1900 ובניסיון להגדיל את קהל לקוחותיה, היא החלה לחלק בתחנות דלק ומוסכים את מדריך מישלן האדום ובו מידע על תחנות דלק, נקודות לרכישת חלקי חילוף, מקומות שאפשר לסעוד בהם ומלונות. המדריך חולק חינם לכל דורש, וחברת מישלן הרוויחה פרסומת לא רעה בכלל. התפנית הגיעה ב-1919, אז גילה לתדהמתו אנדרה מישלן, מנכ''ל החברה, שבאחד המוסכים נעשה שימוש בגיליונות של המדריך כתומך לרגלי שולחן שהתעקמו. כתוצאה מכך, החליטו בחברה למכור את המגזין בתמורה ל-7 פרנק.

החברה החליטה לקחת ברצינות את המדריך שלה ושכרה צוות מבקרים במטרה לבדוק את המסעדות ברחבי צרפת ולבקר כל אחת מהן. הביקורת הוכנסה למדריכים, שהפכו לחלק בלתי נפרד מחוויות הנהיגה הבינעירונית במדינה.

כוכבי המישלן עצמם נולדו בשנת 1926, כשמסעדה שקיבלה דירוג של שלושה כוכבים נחשבה למסעדה עם "מטבח יוצא מן הכלל אשר ראויה לנסיעה מיוחדת". עם השנים, מדריך המישלן הפך להיות המדריך הגדול והחשוב בעולם הקולינריה כשהוא שולח את זרועותיו ליעדים ברחבי העולם ונחשב לתו תקן למסעדות איכותיות. אז באילו שפים בחרו מתמודדי MKR המטבח המנצח, ומה הסיפור מאחורי המסעדות המצליחות שלהם?

אינה ואלכס - אלן פאסאר

באופן מפתיע, בחרו אינה ואלכס חובבי הבשרים בשף המיתולוגי אלן פאסאר, השף של מסעדת "ל'ארפז'" המזוהה דווקא עם קולינריה נטולת בשר. אם כל החיים חשבתם שהבצל, הסלק והסלרי הם שחקי משנה או אפילו ניצבים, בעולמו של השף אלן פאסאר שחקני האורח הפכו לכוכבים הראשיים. השף הצרפתי גדל בבית שכולו אמנות וניזון מהסירים שסבתו בישלה לו. את דרכו הקולינרית הוא החל בגיל 14, אז למד במשך שלוש שנים אצל השף הצרפתי האגדי, אלן סנדרנס, הבעלים של מסעדת "L’Archestrate" המיתולוגית.

השנים עברו וסנדרנס החליט לסגור את מסעדתו, פאסאר קנה את המקום והקים את מסעדת "ל'ארפז'". במשך שנים, הייתה ידועה המסעדה הפריזאית כמוקד עלייה לרגל עבור קרניבורים ואף זכתה בשלושה כוכבי מישלן, אך בשנת 2001 התרחשה תפנית כשהמראות של הדם והבשר גרמו לפאסאר לחשב מסלול מחדש. מאז, המסעדה מתמחה בבישול מיוחד של ירקות הגדלים בחוות השייכות למסעדה לצד מנות ים שונות, אך ללא בשר כלל.

לא תמצאו במטבח מחברות ואין שום תיעוד למתכונים, מכיוון שהמנות במסעדה מתבססות על הסחורה שמגיעה מהגינה ולכן הן משתנות מדי יום. המחירים, כצפוי ממסעדת שף, גבוהים: החל מ-185 יורו לארוחת טעימות בצהריים ועד ל-450 יורו לארוחת ערב בת 11 מנות.

 

 

ליאור ואבי – מסימו בוטורה

למשימה, בחרו ליאור ואבי את השף האיטלקי האייקוני מאסימו בוטורה, שעומד בראש אחת המסעדות הנחשבות בעולם - "אוסטריה פרנצ'סקנה".

השף, שנולד וגדל במודנה שבאיטליה, מעיד על עצמו כי את אהבתו לאוכל קיבל מסבתו. במטבח, הוא לוקח מנות איטלקיות מסורתיות ונותן להן אינטרפרטציה מודרנית, חדשה ומעניינת ששווה לא פחות משלושה כוכבי מישלן. רבים טוענים כי ארוחה ב"אוסטריה פרנצ'סקנה" היא חוויה מעצבת, אבל גם מאוד לא זולה. ארוחת 12 טעימות במסעדה של השף תעלה כ-290 יורו כשהתאמת יין לארוחה תעלה 190 יורו נוספים. אחת מהמנות המפורסמות ביותר של בוטורה זכתה לשם היצירתי "Oops, I dropped the lemon tart" שהיא כשמה, טארט לימון מפורק.

 

כוכי והדר - ננסי סילברטון

כמומחית לבצקים, היה די צפוי שכוכי תבחר בשפית והאופה, ננסי סילברטון, הידועה כאחת מהמייסדות של מסעדת "אוסטריה מוצה" המפורסמת שבלוס אנג'לס. סילברטון נחשבת לאחת השפיות הכי מצליחות ומשפיעות באמריקה בכל הזמנים. בשנת 2014 היא זכתה בפרס השף המצטיין של השנה, אות הכבוד הגבוה ביותר בטקס קרן ג'יימס ביירד שנחשב לאוסקר של עולם הקולינריה. 

השפית החלה את דרכה האקדמית בלימודי מדעי המדינה, אך החליטה לשנות מסלול בשנת הלימודים הראשונה לאחר שהבינה שייעודה הוא המטבח כשבישלה לחבריה אוכל צמחוני. בשנת 2007, היא החליטה לשתף פעולה עם השף הניו יורקי מריו בטאלי ולפתוח את "אוסטריה מוצה" שבלוס אנג'לס. זמן קצר לאחר הפתיחה, זכה המקום לשבחים גדולים ולאחר שנה בלבד גם בכוכב מישלן, עליו שומרת המסעדה עד היום. המחירים במסעדה נעים בין 15 דולרים למנה ראשונה ועד ל-120 דולרים למנה עיקרית.