המסעדנית ושופטת "המטבח המנצח VIP", רותי ברודו, תפסה את תשומת הלב השבוע כשסיפרה בפתיחות על התקופה שבה גרה בניו יורק ובחרה לפתוח את הנישואים עם בעלה לשעבר, מתי. "אחרי שבע שנים שהייתי נשואה הרגשתי 'קרייב'. מתי אמר: 'סבבה, יאללה, בסדר'. לי כבר היה מישהו באג'נדה", הודתה.

"אפילו שזה היה באישור, היה משבר אמון. הרי זה לא משהו שנגמר אחרי יומיים, זה לא שאני מתה לצעוק צעקה גדולה ולחזור הביתה. זה לא נגמר אחרי. פתאום יש כאן מערכת יחסים מקבילה. הבן זוג שנמצא לידך הוא פחות אהוב. מתי ראה את זה כבגידה: 'אני לא מספיק בשבילך', או - 'אתה לא מספיק בשבילי'".

הווידוי הזה הצית את הסקרנות שלנו ויצאנו לחפש תמונות מהתקופה המדוברת - וגם קצת אחריה. כשרותי הייתה בת 23, שנתיים אחרי שנישאה למתי, עברו השניים לגור בניו יורק לצורך לימודיו של מתי. זה קרה בשנת 1984, כשלארץ חזרו תשע שנים לאחר מכן. בסמוך לחזרה ארצה, צולמה התמונה הזאת.

רותי ברודו בניו יורק (צילום: מתוך האינסטגרם של קבוצת R2M)
רותי ברודו בניו יורק|צילום: מתוך האינסטגרם של קבוצת R2M

עם כל הכבוד לניו יורק, פריז היא אחת הערים שרותי הכי אוהבת. רותי הייתה הראשונה שהביאה לארץ את הבראסרי הצרפתי הקלאסי, ובתמונה משנת 2002 היא מצולמת קונה בשוק בפריז. אם אתם מתכננים לבקר בעיר בקרוב, אלה שלוש המסעדות שרותי הכי ממליצה עליהן: מסעדת הפועלים הוויאטנמית Song Heng, הביסטרו שמתמחה בבשרים Robert et Louise וכמובן, מסעדת הגורמה המפורסמת (והיקרה) L'Atelier de Joël Robuchon.

רותי ברודו בפריז (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של הקופיבר)
"רותי בפריז"|צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של הקופיבר

רותי ומתי הקימו במו ידיהם את קבוצת R2M שבמסגרתה הם מפעילים בין היתר את דליקטסן, הרצל 16, הוטל מונטיפיורי, בייקרי ועוד. המסעדה הראשונה שפתחו, ומי שנחשבת לוותיקה מכולן בקבוצה, היא כמובן הקופיבר - שהתמונה שמצאנו מעידה כי תמיד היה שם שמח ורותי היא מוקד ההתרחשויות מאז ועד היום.

רותי כאמור חולשת היום על אימפריית מסעדנות מטורפת שכוללת 16 מוסדות אירוח, מפעל, מרכז לוגיסטי, קונדיטוריה ועוד, עם לא פחות מ-1,000 עובדי תחתיה. מדהים לחשוב איזו דרך עשתה ב-28 השנים האחרונות, מהימים שהייתה מסעדנית צעירה ומתחילה ועד לימים שהפכה לאימפריה של ממש.

על אף שאינם חיים ביחד שנים ארוכות, רותי ומתי לא התגרשו מעולם. ב-14 השנים האחרונות רותי נמצאת בזוגיות עם גיא פולק, השף הראשי של קבוצת המסעדות. השניים נפגשו לראשונה בקופיבר, כשפולק חזר מלימודיו במוסד קולינרי יוקרתי בפריז. פולק הצטרף לקופיבר כמנהל המטבח ב-1997, אך רק שנים אחר כך הפך לבן הזוג של רותי.

רותי ברודו וגיא פולק (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של הקופיבר)
רותי ברודו וגיא פולק|צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של הקופיבר

בריאיון לרפי רשף ב"אינטימי" סיפרה רותי, "אני אוהבת לראות את עצמי מפעם. הייתי דקה וצעירה, זה תמיד מעורר איזשהו געגוע - למראה בלבד, לא למשהו אחר. לא חושבת שאהבתי את עצמי אז, גם היום אני כל הזמן בביקורת עם עצמי על דברים שאני עושה. לא קל לי עם עצמי, וגם לאחרים לא קל איתי כנראה".

רותי ברודו (צילום: מתוך האינסטגרם של הבייקרי)
"אוהבת לראות את עצמי מפעם". רותי ברודו|צילום: מתוך האינסטגרם של הבייקרי