ממש בעוד כמה שעות הזוג הראשון יעמוד מתחת לחופה של "חתונה ממבט ראשון" (הערב, קשת 12) וההתרגשות שלנו כבר בשיאה. למודי ניסיון מארבע עונות קודמות, הבנו כבר טוב מאוד איזה דברים הזוגות החדשים חייבים לעשות ואיזה דברים ממש אבל ממש אסור שיקרו. אספנו את הסעיפים החשובים באמת שהזוגות צריכים לדעת, וכל שנותר זה לקוות שהם יגזרו וישמרו את עצות הזהב שלנו:

  1. עשו: תסמכו על התאמות המומחים
    רק לפני כמה ימים קבלנו הצצה לתהליך המיונים הארוך שהמשתתפים עוברים וראינו את החשיבה העמוקה והמורכבת סביב כל התאמה. מן הסתם, שני אנשים לעולם לא יגיעו למצב של צ'ק על כל פרט ברשימה שהם נתנו, אבל המומחים יודעים בדיוק על איזה דברים הם יצליחו להתגבר ומה דווקא הוא דיל ברייקר אמיתי. עם הידיעה והאמונה הזאת, הממשתתפים צריכים להתחיל את המסע שלהם, כשהם סומכים על המומחים ומפנימים שיש חיבורים שהם יבינו רק עמוק לתוך המסע. מעבר לזה, יש משהו מאוד משחרר וכייפי בלתת למישהו אחר לעשות בשבילך את העבודה הקשה של ההתאמה ופשוט להתמסר לתהליך בעיניים עצומות. ראינו איך בעונות קודמות משתפפים שלא האמנו בהתאמה כבר מהרגע הראשון, גררו את התחושה הזאת לאורך הדרך ולא הצליחו להשתחרר ולתת הזדמנות אמיתית לזוגיות. 
    המומחים של חתונה ממבט ראשון (צילום: חתונה ממבט ראשון,  קשת 12  )
    הם יודעים מה הם עושים|צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12
  2. אל תעשו: תפסלו על רושם ראשוני
    לכל אחד יש את הרשימה האסורה שלו שגורמת לו לפסול אנשים ממש בשניות: זה יכול להיות הקול, הצחוק, שימוש לא נכון באותיות אית"ן (כן, זאת השריטה שלנו) או אפילו תנועות גוף שלא זורמות לנו. אחד הדברים ש"חתונה ממבט ראשון" עושה יותר טוב מהכל זה להגיד למשתתפים שלה - אהבתם? לא אהבתם? תנו לזה הזדמנות של 42 יום, אחר כך תחליטו. את הסוויץ' הזה בראש הזוגות צריכים לעשות לפני שהם צועדים לחופה, ולהחליט שלא משנה את מי הם יפגשו שם, הפעם הרושם הראשוני נשאר מחוץ למשחק. 
    בן ומנור (צילום: חתונה ממבט ראשון, באדיבות ספורט 1)
    בקצב אחר |צילום: חתונה ממבט ראשון, באדיבות ספורט 1

  3. עשו: תעברו לדירה ניטרלית 
    אז נכון, יש את הזוגות מהעונות הקודמות שהוכיחו לנו כבר אחרת ושהראו שהדברים יכולים לגמרי לעבוד גם כשנשארים בדירה של אחד מבני הזוג. אבל, ואבל גדול, תחושת חוסר השייכות או "הפינה השקטה" של מי ש"מתארח" לפעמים הופכת למועקה בקשר של הזוג הטרי. זה לא קל לעבור ברגע אחד לחיים משותפים עם אדם שלא הכרנו קודם, אז לעשות את זה במקום שהוא לא טבעי לאחד מבני הזוג רק יכול להקשות על הכל. המלצה חמה שלנו: תבחרו בדירה נייטרלית, כזאת שתהיה מספיק מרווחת ותיתן לכם מרחב פרטי, ויחד תבנו את החיים המשותפים שלכם בה. 
    מעיין ועומרי (צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון ,  קשת 12  )
    זמן לארוז|צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת 12

  4. אל תעשו: תתנו למשיכה הפיזית להשפיע
    תאמינו או לא - משיכה פיזית יכולה להיבנות עם הזמן. הרבה פעמים החיבור הריגשי מצליח להתעלות על כל משיכה ראשונית, אם רק לא נלחצים מזה שהיא לא הגיעה בשנייה הראשונה. אז נכון, יש לנו את הדס שלא הצליחה להתגבר על הנושא עד הרגע האחרון, אבל מולה יש את רוני ונועם, שלא רק שהתגברו על זה - גם ממש צמחו מהנקודה הזאת. זה אומנם לא קל לעשות, אבל אם יש משהו שהזוגות החדשים יהיו חייבים להתעקש עליו, זה לא להפוך את המשיכה לאישיו כל כך מרכזי. במקום זה - תתמקדו כמה שיותר בלהכיר אחד את השני, להיפתח וליצור בסיס של חברות טובה. 
    שי והדס (צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון ,  קשת 12  )
    עובדים על המשיכה|צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת 12
  5. עשו: תהיו כנים, תשקפו מה עובר עליכם
    יכול להיות שעד היום הייתם סגורים מאוד במערכות היחסים שלכם. לא הצלחתם להיפתח, לשתף ולפרוק. אבל המסע של "חתונה ממבט ראשון" מפגיש בין שני אנשים שעד לפני רגע היו זרים מוחלטים ועכשיו הם חולקים דירה משותפת ומנהלים את החיים ביחד. שני הצדדים נמצאים בסיטואציה חדשה, ולפעמים יכול להיות לא קל להכיל את זה. אל תשמרו בבטן את מה שאתם עוברים. תשתפו אחד את השנייה, תשקפו מה עובר עליכם ואיפה בדיוק נמצא הקושי, ותקשיבו גם למה שבן הזוג השני מציף. אנחנו זוכרים לא מעט מקרים מעונות קודמות שאחד מבני הזוג חווה משהו בצורה מסוימת ולא שיקף את זה לצד השני, זה יוצר תחושת תסכול אצל זה ששומר לעצמו את הדברים ותחושת חוסר אמון למי שהבין בדיעבד שהוא לא ידע כלום.