עונת הקיץ החולפת, הייתה כמו בכל שנה עונת החתונות. אלפי זוגות עשו את צעדיהם אל חופות ברחבי הארץ והצהירו על אהבתם בסוגים שונים של טקסטים בפני בני המשפחה והחברים. כמה מתחתנים ב-2017 ברבנות, ולעומתם כמה מעדיפים טקסים אלטרנטיביים? מה הסכום הממוצע שזוג מוציא על חתונה בישראל, ואיך מעדיפות הכלות את השמלה הלבנה שלהן? לקראת עליית "חתונה ממבט ראשון", תוכנית הריאליטי שתפגיש שני אנשים זרים בפעם הראשונה מתחת לחופה, שתשודר בשני הקרוב בקשת, ולאחר מכן בערוץ 12, ערך מכון פאנלס עבור mako את סקר החתונות. הסקר נערך בקרב מדגם של 300 יהודים בישראל, בני 25 ומעלה באמצעות פאנל המשיבית האינטרנטי של מכון פאנלס.
מתחתנים ברבנות אבל תומכים בנישואים אזרחיים
על פי תוצאות הסקר, 65 אחוזים מהמשיבים הם נשואים, ואילו 15 אחוזים מהם רווקים. 92 אחוזים מתוך הנשאלים הנשואים העידו כי נישאו דרך הרבנות, אך יחד עם זאת, רוב משתתפי הסקר, המהווים 46.3 אחוזים, תומכים במידה רבה בנישואים אזרחיים בישראל. בקרב הנשאלים הרווקים, 53.5 אחוזים העידו כי כשיבחרו להינשא יעדיפו לעשות זאת דרך מוסד הרבנות, ואילו 23.3 אחוזים השיבו כי יבחרו בהסכם נישואים. 10 אחוזים העידו כי עבורם האפשרות המתאימה תהיה חתונה אזרחית.
משלמים על האירוע ללא עזרת ההורים ומכסים הוצאות בקלות
תחום נוסף שנבדק במסגרת הסקר הוא הסכום הממוצע שזוגות משקיעים באירוע. 37 אחוזים מהמשיבים העידו כי השקיעו 50,000 שקלים בערב החתונה, ואילו כ-30 אחוזים העידו כי השקיעו סכום גדול יותר של בין 50 ל-80 אלף שקלים. על פי הסקר, כ-22 אחוזים מהמשיבים שמו את כספם על חתונות יקרות יותר בסכומים שנעים בין 80 ל-120 אלף שקלים.
את האירוע עצמו, על פי המשיבים בסקר, ממנים על פי רוב בני הזוג בעצמם. 49.4 אחוזים מהנשאלים העידו כי מימנו את האירוע בעצמם, ללא עזרת המשפחות, ואילו 27.2 העידו כי הורים ובני משפחה מימנו עבורם את האירוע.
ומה בקשר לכיסוי ההוצאות? כאן מרבית הנשאלים השיבו כי הצליחו להחזיר לכיסם את ההשקעה באירוע באמצעות מתנות האורחים אך ברמות משתנות. רוב המשיבים, כ-40.9 העידו כי כיסו את ההוצאות בקלות ואילו 36.2 אחוזים ענו כי כלבסוף הצליחו להחזיר את ההשקעה אבל בקושי. מבין הנשאלים, 23 אחוזים העידו שלא הצליחו להשיב אליהם את סכום הכסף שהשקיעו באירוע.
כמו כן, על פי נתוני חברת easy2give, שמאפשרת מתן מתנות באירועים באמצעות כרטיס אשראי, זוג ישראלי ממוצע מצליח לכסות כ-70 אחוזים מעלות האירוע בעזרת מתנות האורחים.
אחת מכל 10 כלות בישראל מגיעה ליום החתונה כשהיא בהריון
אם כניסה לא צפויה להיריון נתפסת כגורם מזרז לנישואים, אז על פי הסקר קרוב לעשירית מהכלות, כ-8.5 אחוזים מהנשאלות, היו בהריון בזמן החתונה. לשאלה האם קיימו יחסי מין בליל הכלולות, השיבו כמחצית מהנשאלים בחיוב, לעומת 25.5 אחוזים שהשיבו שלא קיימו ועוד כ-23.8 אחוזים מהנשאלים שסירבו להשיב על השאלה.
לא מתחרטים אבל לא תמיד חוגגים את יום הנישואים
אמנם בסצנות הוליוודיות דרמטיות תמיד ישנו סיכוי שהכלה תברח ולא תביט לאחור, והחתן ייעלם רגע לפני החופה אבל במקרה של הישראלים ב-2017, רגשות החרטה כמעט ואינם קיימים. רוב של 93 אחוזים מהמשיבים בסקר העידו כי לא חשו רגשות חרטה או לבטים ביום החתונה, לעומת 6 אחוזים בודדים שכן חשו כך.
יחד עם זאת, כשזה מגיע לחגיגות יום נישואים מדי שנה, לא כולם נוהגים לציין את היום ההוא שבו הוצפו בהתרגשות מתחת לחופה. על פי תוצאות הסקר, עם העלייה ביל חלה ירידה בציון יום הנישואים כך ש53 אחוזים מבני 25 עד 34 העידו שמציינים לעומת 29 אחוזים בלבד מבני 55 פלוס. נתון מפתיע נוסף נמצא דווקא בקרב המשיבים החרדים בסקר, שמקרב 75 אחוזים העידו כי הם מציינים את יום הנישואים מדי שנה.