כתב "ידיעות אחרונות" צביקה ברוט חשף היום כי ועד העוזרים הפרלמנטריים בכנסת דורש למנות נציב קבילות מיוחד, שיטפל בתלונות נגד חכ"ים שאינם מתייחסים כראוי לעוזרים שלהם. זאת בעקבות הצטברות תלונות של עוזרים, שזכו לטענתם ליחס משפיל ופוגע מהבוסים שלהם.
באחרונה העבירו העוזרים לכמה חכ"ים, ביניהם ח"כ משה כחלון מהליכוד, מסמך המפרט חלק מהתלונות וביקשו את עזרתם בהצגת הנושא בפני הנהלת הכנסת.
נכון להיום זכאי ח"כ להעסיק שני עוזרים שישמשו דוברים, מנהלי לשכה, נהגים או מזכירים. אף שהכנסת משלמת את שכרם של העוזרים, המעסיק שלהם הוא הח"כ והוא זה ששוכר את שירותיהם, קובע את תוכן העבודה שלהם ומפטר אותם. התוצאה היא שבמקרה של יחס לא הוגן אין לעוזרים בפני מי להתלונן.
בין התלונות סיפור על חכי"ת (שכבר אינה מכהנת), שביקשה מהעוזר הפרלמנטרי שלה לקחת את המכונית הפרטית של בנה ולנקות אותה בצורה יסודית לקראת פסח. עוזר אחר מספר על ח"כ בכיר שצעק עליו קבל עם ועדה במזנון הכנסת, רק מכיוון שלא הספיק לכתוב אי-מייל שהתבקש לשלוח.
עוזר פרלמנטרי אחר, חולה סוכרת שחייב לאכול בשעות קבועות, מספרת על חברת כנסת (שגם היא כבר אל מכהנת), שמנעה ממנו לאכול ארוחת צהריים כי לא סיים מטלה שביקשה ממנו לבצע. עוזר אחר טוען שהבוס שלו דרש ממנו להסיע את ילדיו לביה"ס בשעות הבוקר.
עוזרת נוספת התלוננה שהח"כ שאצלו עבדה לקח אותה לאירוע של שגרירות ארה"ב, אך הורה להישאר כל הערב בחוץ ליד המכונית כי החולצה שלה הייתה חושפנית מדי לטעמו.
עוזרת אחרת התלוננה שהח"כ שלה, שהיה גם שר, סירב לאפשר לה לצאת מוקדם כדי לטפל בילדיה החולים ואף התפרץ עליה. חכי"ת אחרת לא הסתפקה בלצעוק על העוזרת שלה בלשכה, רדפה אחריה למסדרון וקיללה אותה לעיני עוזרים אחרים.
ועד העוזרים מרגיש במסמך כי רוב רובם של החכי"ם מתייחסים בצורה הוגנת לעוזרים שלהם, אך יש כמה חריגים בודדים. "העוזרים הפרלמנטריים הם אנשים מקצועיים ואיכותיים שעושים עבודה קשה, הנמשכת שעות ארוכות מעבר לשעות העבודה המקובלות" אומר יו"ר ועד העוזרים, שמעון בן-דוד. "למרות זאת, כמה מהם נאלצים לעבור השפלות כאילו היו עבדים".
"חשוב לומר שאם יש מקרים כאלה, הרי שמדובר במיעוט של חברי כנסת". אומר ח"כ משה כחלון. "עם זאת, גם מקרה אחד הוא יותר מדי. דווקא חברי הכנסת חייבים לשמש דוגמא אישית ראויה ולפעול במקצועיות ובאנושיות כלפי הצוות שמשקיע המון עבודה עבורם".