רגע לפני שהשנה מסתיימת, מערכת "חי בלילה" אספה עבורכם את האנשים, הסיפורים, השערוריות והסרטונים הכי מעניינים ופופולריים ברשת. והפעם: איך הפוליטיקאים המובילים משתמשים ברשתות החברתיות?

שידור ישיר: לפיד מתייחס להקדמת הבחירות (צילום: חן גלילי, ShiloPro)
צילום: חן גלילי, ShiloPro
יאיר לפיד: שר האוצר הוא ללא ספק אחד הפוליטיקאים הכי פעילים בפייסבוק. אחרי העמוד הרשמי שלו עוקבים כיום 227 אלף אנשים, שרבים מהם נמצאים שם בעיקר כדי להיחשף לפאדיחות, לפליטות הפה ולסכסוכים שלו ברשת - וכאלה יש בשפע. כנראה שהידוע ביותר לשמצה היה הפוסט שלו נגד היורדים לברלין, שבו קישר בין העזיבה של יהודים לאירופה לבין השואה, וגרר שיח ציבורי רחב. עוד דיון שהתרחש ברשת וזכה לשלל תגובות וממים היה הפוסט שהעלתה הגולשת סופיה טרוטוש ארגמן שסיפרה שבניגוד לטענתו כי מעולם לא עישן מריחואנה, היא דווקא עישנה ג'וינט עם השר.

צילום: רויטרס
נפתלי בנט: שר הכלכלה ויו"ר מפלגת הבית היהודי עומד מאחורי אחד מעמודי הפייסבוק הפעילים ביותר בקרב הפוליטיקאים בישראל. עם 206 אלף עוקבים, סטטוסים יומיומיים בתדירות שלא היתה מביישת אף מנהל עמודי רשתות חברתיות, לינקים לכתבות נגדו, פעילויות רשת עבור העוקבים ולא מעט הומור עצמי, מסתמן שבקדנציה הבאה, אין אדם מתאים יותר מבנט לתואר "שר הפייסבוק". במאי האחרון למשל התייחס לעובדי הנמלים בפוסט מבודח, שלא ממש הצחיק את כולם ואף זכה לתגובות תוקפניות, ולאחרונה כעס על הפרסום לפיו הוא שיאן הממשלה בנסיעות לחו"ל וציין בנימה צינית: "נכון. הגיוני. בשביל זה הלכתי לפוליטיקה. בשביל 'לטייל בעולם על חשבונכם'. כי חסר לי כסף לאחר מכירת החברה שלי ב-145 מיליון דולר".

צל"ש או טר"ש? הצביעו והשפיעו|צילום:
שלי יחימוביץ: עם 108 אלף עוקבים בעמוד הפייסבוק הרשמי שלה ח"כ שלי יחימוביץ מצליחה פעם אחר פעם לייצר שיח מתוקשר סביב הסטטוסים שהיא מעלה, שרוב הזמן תוקפים את בנימין נתניהו, או את יאיר לפיד, או את חברת הוט, או את יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד. אל תהיו קטנוניים, העיקר שהסטטוס תמיד יתחיל במשפט: "היי, זאת שלי". דוגמאות? בבקשה: יחימוביץ מתנדבת להסביר לרה"מ איך מכינים חביתה ובמועד אחר תוקפת את העיתונאי נחום ברנע ומאשימה אותו בשוביניזם אחרי שהשתמש בביטוי "יחימו-ביץ'": "ביץ'. כלומר כלבה וזונה גם יחד. ככה, לא בטוקבק אנונימי. בטור מכובד בעיתון. בלי למצמץ". אגב, כמה מהסטטוסים המדוברים והמתוקשרים ביותר שלה נעלמו מעמוד הפייסבוק, אבל אנחנו לא שוכחים.

צפו בנאום נתניהו (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס
בנימין נתניהו: ראש הממשלה מחזיק בשיא של יותר מחצי מיליון עוקבים בעמוד הפייסבוק שלו. אז נכון הוא ראש הממשלה, אבל בכל זאת, רוב הסטטוסים שנכתבים שם כל כך דביקים, רשמיים וממלכתיים, כך שאת הדברים המעניינים באמת הקשורים בו נמצא ברוב המקרים מחוץ לעמוד הרשמי שלו - כי הרשת כמו הרשת - מפוצצת בממים משעשעים. כמובן שראש הממשלה לא מתפעל בעצמו את העמוד ובטח שלא כותב בעצמו את כל הסטטוסים, אבל לפעמים הוא שולח מסר אישי מלווה בציור וחתום בכתב ידו, כמו במהלך חגיגות יום ההולדת שלו במהלכן גם התייחס לתקלה בפייסבוק שהתרחשה במקביל.

מי מהפוליטיקאים הישראלים היה החזק ביותר ברשת השנה? בתוכנית סיכום השנה המיוחדת אתם בחרתם בנפתלי בנט ל"שר הפייסבוק הישראלי", כפי שהגדיר אותו רני רהב שהתארח בתכנית והגיש את הפרס: "הפעילות שלו בפייסבוק נובעת מכח ולא מחולשה, כך צריך להתנהל, הבחירה של הגולשים היא נכונה וטובה". בנט, שהשתתף גם הוא בתכנית סיפר שהוא רואה את הפייסבוק ככלי שעוזר לו לעבוד מול הציבור: "אני מסביר, מתייעץ ומדבר. זה כלי לא נורמלי".

>> צפו בשאר "נבחרי השנה": האנשים, הסיפורים, השערוריות והסרטונים שעשו לכם את 2013