הפגנת המאה אלף הווירטואלית הקוראת לרשות השידור שלא להוציא דרישה לתשלום האגרה לשנת 2014 הולכת ותופסת תאוצה. מעל עשרת אלפים איש כבר הצטרפו, כשהם דורשים מהמדינה לבטל את האגרה. מטרת המחאה אינה לסגור את הערוץ הראשון, אלא לבטל את מס החובה הזה, שעלותו כמה מאות שקלים.
תומר טרבס, יזם, פעיל חברתי ואחד מיוזמי המחאה, שומר על אופטימיות: "האגרה היא דבר רע. אגף הגבייה הפך לסמל של שחיתות והתעללות בציבור. יש דיבור על הביטול של כבר הרבה שנים וזה לא קורה. שר נכנס ושר יוצא ומשום מה זה לא בא לידי ביטוי. אתמול אנחנו עשינו הפגנה ענקית שהגיעה לעשרות אלפי אנשים ובה ביקשנו דבר אחד ברור: אל תוציאו את דרישת התשלום של 2014".
"אנשים יסרבו לשלם"
את סיכויי ההצלחה הוא תולה במפגן הכוח האדיר שהחל כאן: "כשמעל 70 אלף איש קוראים 'אל תוציאו את אגרת 2014' - אני לא רוצה לדעת מה יקרה כשכן יוציאו את הדרישה הזאת. אנשים יסרבו לשלם. אלה דברים שאומנם הם לא חוקיים, אבל יכולים לערער את המערכת, ואף אחד לא רוצה להגיע לשם. אני אופטימי". מי שטרם הצטרף, מוזמן לעשות לייק לעמוד המחאה.
מערכת "חי בלילה" נרתמת גם היא למאבק. הגולשים מוזמנים להעלות לעמוד הפייסבוק של התכנית תמונה שלהם עם הטופס לתשלום האגרה. התמונות עצמן יישלחו לרשות השידור.
חשוב לומר - אין כאן אמירה על השידור הציבורי אלא על המס בלבד. לתחושת רבים מאזרחי ישראל, האגרה הפכה למיותרת, בוודאי כאשר ישנה רפורמה שמטרתה להבריא את רשות השידור. אבל כאן יש גם איום, ששוגר לראש הממשלה בנימין נתניהו, שר התקשורת והשר הממונה על רשות השידור גלעד ארדן ושר האוצר יאיר לפיד.
רשות השידור: "האגרה נגבית על פי חוק"
רשות השידור מצאה לנכון להגיב להתארגנות: "אגרת הטלוויזיה הינה אגרה הנגבית עפ"י חוק ומיועדת למימון השידור הציבורי בישראל", אומר סמנכ"ל הגבייה ברשות השידור אבי כ"ץ , "לרשות השידור אין הסמכות והרשות להתערב בהתארגנות כזו או אחרת ובמידה ותתקבל החלטה לבטל את האגרה, אני מניח שתימצא חלופה למימון השידור הציבורי".
חי בלילה, ראשון עד שלישי, 23:00