מסתבר שיותר מ-50 אחוז מהישראלים היו רוצים לאכול בצורה בריאה בחופשה שלהם. יצאנו לאילת לבדוק האם זה באמת קורה, מה האפשרויות הקולינריות, וגם האם הנופשים באמת מבקשים את זה בפועל.
"אנחנו ממש חיים בתוך מהפכה ורצים איתה קדימה", מספר לנו שלומי טחן, סמנכ"ל תפעול בישרוטל. "היום הכול בריא. אנחנו לא נותנים לאורחים שלנו את מה שאנחנו לא נותנים לילדים שלנו - אין כאן בורקסים ונקניקיות ואורחי המלון מאמצים את המגמה הזאת". עוד מוסיף טחן שהשינוי הזה משפיע על כל הענף - "אני חושב שכל הארוחות של בתי המלון יראו שונה בעוד מספר שנים".
ומה לגבי הסטטיסטיקה שאומרת שהמון ישראלים מעלים שלושה קילו בחופשה? שירה סולו, הדיאטנית הקלינית של ישרוטל, מסבירה שהכל טמון בתכנון מראש. "אותם ישראלים לא מתכננים מראש מה הם הולכים לאכול, הם לא עושים סיבוב בבופה וישר ממלאים את הצלחת", היא אומרת. "הרעיון הוא לאכול בצורה איטית ולחכות לתחושה של שובע שמגיעה אחרי לפחות 20 דקות. עוד מספרת לנו סולו ש בישרוטל נוכל למצוא גם פינה טבעונית. "יש קהל רחב של אורחים טבעונים והרעיון הוא גם לחשוף אנשים שהם לא בהכרח טבעונים לכל מיני מאכלים מהטרנד הבריאותי".