אין תמונה
סימנה וי על כל סממני הטירוף. פריס ג'קסון

כיף להיות עשיר. כיף שיש צי מכוניות בחניה, אגם פרטי קטן מאחורי הבית ומטוס קטן ונחמד על הגג. כיף ללבוש רק בגדים שנתפרו בדיוק למידותיך, לטעמך ולמגבלותיך הפיזיות, לאכול רק ארוחות שהוכנו עלי יד טובי השפים בעולם, מחומרי גלם כמו ירקות אורגניים שהושקו במי שלגים מפסגות ההימלאיה, ולחתום בוויסקי של 40,000 דולר הבקבוק. לא, אין כאן טעות, ויותר מזה – אפילו לא מדובר ביקר שבמשקאות.

עשירי העולם לא מסתפקים בסינגל מאלט בן 21 שנים, הו לא. המשקאות שלהם יושנו בחביות עץ עוד בתקופת האימפריה העותמאנית, הם מאופסנים במרתפים חבויים, נמים להם לבטח בבקבוקי קריסטל עשויים ביד אמן, וממתינים במשך דורות לחך שיעיר אותם משנתם ויידע להעריך אותם כשוויים. חלקם עולים כמו שני ההורים שלנו ביחד בגלל איכותם המופלגת, חלקם פשוט סופר נדירים.

אם גם אתם רוצים להיות חלק מהפנטזיה, אתם מוזמנים לשזוף את חמשת המשקאות הבאים.

מלך הקוניאק
לואי ה-13 הוא גולת הכותרת של יצרן הקוניאק הצרפתי רמי מרטן, והוא למעשה תערובת של כ-1,200 סוגי קוניאק שונים שנרקחו במיוחד כדי להיכלל בפאר היצירה.
הענבים שמהם מיוצרים כל סוגי הקוניאק של החברה גודלו במחוז קוניאק, באזור שנקרא גראנד שמפיין, שאדמתו נחשבת איכותית במיוחד. הקוניאק הצעיר ביותר בתערובת הוא בן 40 שנה, והמבוגר בן 100.
כל סוגי הקוניאק בתערובת מיושנים בחביות עץ אלון מזן לימוזין, שהוא עץ דק במיוחד המאפשר לאוויר לבוא במגע עם הקוניאק – מה שמשביח את היישון. תהליך היישון מתבצע במרתף חבוי בנפרד ממרתפי היישון של שאר סוגי הקוניאק המיוצרים בחברה.

נוזל מלכותי שכזה אינו יכול, מטבע הדברים, לשכון בסתם בקבוק. הבקבוק של לואי ה-13 עוצב לפי דגם של בקבוק עתיק שמצא אמיל רמי, מייסד היקב, בחורבות שדה קרב בעיר ג'רנה. הבקבוק מיוצר מקריסטל באקראט (חברה צרפתית משובחת ויקרה במיוחד), ותיתורת זהב טהור עוטפת את צווארו. וכאילו כל זה לא מספיק – הוא נתון בקופסה יפהפייה מרופדת בקטיפה אדומה.

במרץ האחרון הנפיקה רמי מרטן מהדורה מיוחדת של לואי ה-13, שנקראה "הפנינה השחורה". המהדורה, המונה 786 בקבוקים, היא תוצר של חבית אחת, שבה רוב רובם של 1,200 סוגי הקוניאק המעורבבים היו בני 100 שנה. הבקבוקים של הסדרה הוכנו ידנית על ידי מיטב אמני באקארט מקריסטל שחור ופלטינה.

כשיצאה הסדרה לשוק, מחירו של בקבוק עמד על כ-8,000 דולר. תאמינו או לא – כל הבקבוקים נמכרו תוך חודשיים. כמובן שהיום המחיר כבר כמעט הכפיל את עצמו.

מחירה של כוס לואי ה-13 (מהדורה רגילה) נע בין 180 ל- 220 דולר – תלוי איפה בעולם אתם שותים אותה.

וויסקי של נזירות
אם קוניאק זה לא מה שמרגש אתכם, וגם המחיר לא ממש עושה לכם ויברציות, אולי הוויסקי של איי הנזירה הוא הדבר בשבילכם.

מזקקת איי הנזירה (The Nuns Island Distillery) היא מזקקה אירית שנסגרה ב-1913, ובימי חייה הייתה אחראית על ייצורם של בקבוקי וויסקי סינגל מאלט משובחים. מאז סגירתה הם נמכרו בעשרות אלפי דולרים, ואחרון הבקבוקים מוצע למכירה ב-100,000 לירות שטרלינג (כמעט מיליון שקלים).

הוויסקי בוקבק ב-1890 לערך, זאת אומרת שהוא היה פה לפני המכוניות, המטוסים, הטלוויזיה והרדיו, ואפילו לפני שזרם חשמל היה נפוץ בכל בית.

טקילת הזהב
בדרך כלל אנחנו לא רואים בטקילה משקה יוקרתי, אלא יותר דרך מהירה לשכוח את תחלואי העולם. בעולמו של האלפיון העליון היא דווקא מלכת המלכות – המשקה היקר בעולם (לפחות ככל הידוע לספר השיאים של גינס) הוא טקילת האולטרה פרימיום של חברת Ley .925 – בשבילכם, 225,000 דולר (מהדורה מוגבלת, אז רוצו). המשקה עשוי ממיצוי של צמח האגבה הכחול שגדל במחוז חליסקו במקסיקו בגובה של 1,500 מטר, ומיושן במשך שש שנים.

הטקילה נתונה בבקבוק זהב שנעשה (איך לא) בעבודת יד, והתווית היא למעשה תחריט פלטינה של ציור שנקרא Pasion Azteca מאת האמן המקסיקני Alejandro Gómez Oropeza.

יש גם גרסאות קצת פחות יקרות, שטמונות בבקבוקים מחומרים טיפה יותר עממיים.

היהלום שבוודקה
גם לחובבי הוודקה יש על מה לפנטז: וודקה דיאקה (Diaka) משווקת כוודקה היקרה בעולם, ומחירה הוא בגדר תעלומה ונמסר רק בעת הרכישה. הוודקה מיוצרת בפולין, ויוקרתה נובעת מתהליך הסינון הייחודי שלה, שבו מעורבים 100 יהלומים בני קראט אחד, כמו גם מהעובדה שהיא נתונה בבקבוק מעוטר בקריסטלים.

הבירה של משפחת אדאמס
אם לא מתאימים לכם המשקאות הכבדים, ואתם מעדיפים כוס בירה טובה – רק תגידו.
האוטופיה היא התוצר המובחר ביותר של מבשלות סם אדאמס – פרי 200 שנים של ידע וניסיון שנצברו במבשלה.
האוטופיה באה לעולם בשנת 2001, היא עשויה מלתת ושעורה מובחרים (שחלקם מוטס במיוחד מגרמניה ומצ'כיה), והיא מעט מתקתקה, הודות לסירופ מייפל טהור שמשולב בתערובות. תהליך ההתססה של הבירה כרוך בהשרייתה בתערובת של בורבון פורט וקוניאק, ויישונה בחביות למשך 10 חודשים לפחות. הבירה אינה מוגשת קרה אלא בטמפרטורת החדר, ויש בה כ-20% אלכוהול. המחיר? ממש כלום: כ-200 דולר לבקבוק של חצי ליטר.