מיתוס מספר 1: כל חזה נופל עם השנים

womenonly (צילום: עדי רם, בעירום מלא)
בג'וגינג הבא ,לכי על פחות ורוד ויותר תומך|צילום: עדי רם, בעירום מלא
ובכן, נכון. השדיים שלנו בנויים מרקמות שומן המוחזקות ברצועות שריר. כך שלמעשה, כל תנועה של החזה - לא משנה איזו פעילות את עושה, בין אם זה ספורט או סתם ללכת ברחוב, גורמת למתיחה של השריר וזה, ברבות השנים, מתורגם לנפילה של השדיים. כן חברות, זה קורה לכל אחת. מה שכן, ככל שהחזה קטן יותר, הרי שכך יש בו פחות רקמת שומן ופחות מה שייפול.

מיתוס מספר 2: אם יש לך חזה קטן את לא צריכה חזיית ספורט
ובכן, זוהי טעות. על פי מחקרים שנערכו גם על נשים בעלות חזה קטן - וכשאנחנו אומרות קטן אנחנו מתכוונות לקאפ A ומטה, נמצא כי בעת הפעילות הגופנית יש תזוזה ממוצעת של השד של עד 40 מ"מ מהגוף. כלומר שהוא לא מוחזק היטב, וזה משהו שהיינו רוצות למנוע. חזיית ספורט תומכת בחזה בשעת פעילות, ומסייעת לכך שהשרירים יימתחו פחות. שלא לדבר על מה שזה עושה בגב.

מיתוס מספר 3: ריצה פוגעת בחזה
ובכן, שוב טעות. אף פעילות ספורטיבית לא תפגע לך בחזה. מה שכן יפגע בו זה העדר של תמיכה מספיק טובה בזמן הפעילות. כי התנועה שלו מהגוף שלך היא מה שהופכת אותו לרגיש, אבל עם חזיית ספורט טובה את ממזערת את הרגישות.

מיתוס מספר 4: חזייה רגילה מספיקה לפעילות גופנית
הנה, עוד טעות. מחקרים הראו שעם חזייה רגילה, מצטמצמת תנועת החזה בפעילות גופנית ב-34%, ואילו עם חזיית ספורט טובה הצמצום של התנועה הוכפל. תעשי את החשבון.

מיתוס מספר 5: פעילות גופנית יכולה להחזיר לחזה את צורתו

טעות. בנות, שום דבר לא יכול להחזיר לחזה את הצורה הקודמת שלו. ברגע שהשרירים מתרפים, יש נפילה הכרחית. וזה לא כמו בשאר שרירי הגוף שאפשר לאמן. אבל היי, זה לא אומר שלא צריך לעשות פעילות ספורטיבית.

מיתוס מספר 6: לגודל החזה אין השפעה על היציבה
הנה עוד טעות. גודל החזה משפיע גם משפיע על היציבה. נשים רבות בעלות חזה גדול דיווחו על כאבי גב מגיל צעיר והבעיה רק מחריפה כשלובשים חזיות לא איכותיות או שאינן מותאמות באופן מקצועי. זה גורם להגברת החיכוך והמשקל על הכתפיים ואזור החזה. עיקר הנזק נגרם לשרירים, לבלוטות הלימפה וליציבה.

מיתוס מספר 7: לא צריך חזייה מיוחדת אחרי ניתוח להגדלת חזה
טעות נוספת. הבעיה המרכזית בחזיות הרגילות היא הברזלים המושחלים בהן, לכן לנשים לאחר הגדלת חזה מומלץ להחליף את כל החזיות שלהן לאלו המותאמות במיוחד לשתלים. שימוש בחזיות לא מתאימות יוצר תחושת אי נוחות ביום יום, ופוגע בהנאה של חזה לאחר השתלה.

מיתוס מספר 8: אין מה לעשות חזה עם לא סימטרי
טעות. חזה לא סימטרי קיים אצל הרבה מאוד נשים בכל הגילאים - שד אחד גדול יותר מהשני. יש בנות שאצלן אי הסימטריה מורגשת בצורה קיצונית, אבל לרוב מדובר בסטייה קלה, שממש לא מזהים במבט אחד. אם את בכל זאת רוצה להשוות ביניהם, אז יש היום בשוק חזיות מרופדות, שאפשר להוציא מהן את הריפוד בהתאם לצורך, וכך למעשה להשוות בין השדיים. אם אי הסימטריה משמעותית, שווה להתייעץ עם רופא.

מיתוס מספר 9: חזה זקור ומוצק לא זקוק לחזייה
למרבה הפלא - גם זאת טעות. יש לנו תפיסה שגויה שלפיה חזה עומד אינו זקוק לתמיכה, אבל למעשה כל חזה זקוק לתמיכה הנכונה בכל מצב - הליכה, יום עבודה, וכמובן פעילות גופנית, שאליה נדרשת חזייה מיוחדת. אי לבישת חזייה כשאנחנו צעירות עלולה לפגוע בזקיפות החזה במהלך השנים , בעיקר אחרי לידה והנקה. לכן יש להקפיד כבר מגיל צעיר ללבוש חזייה מתאימה ברגע שמתעורר הצורך, ללא קשר לגודל.