כולנו משתמשים בשפה העברית באופן יומיומי ורובנו מבינים את כל המילים שאנחנו שומעים ברחוב. אבל מעטים מאיתנו באמת יודעים לחרוז בצורה תקינה ומי מאיתנו לא התלבט לשניה עם עצמו האם לכתוב 'אם' או 'עם'.

בכל תחרות מחוזית עלו 30 הילדים המצטיינים ביותר לחצי הגמר הארצי. סך הכל, 120 הילדים הטובים ביותר מכל רחבי הארץ מתמודדים על כרטיסי הכניסה לגמר הארצי, שם יוכרז אלוף העברית הראשון של ישראל.

במסגרת תחרות העברית הראשונה של ישראל, הילדים נבחנים בשלושה תחומים: איות, חריזה ומילים נרדפות. בתחום האיות עליהם לאיית נכונה את המילה המושמעת להם, בתחום החריזה עליהם לספק מילה המתחרזת בצורה תקנית עם המילה המוצגת להם, ובתחום המילים הנרדפות עליהם לספק מילה בעלת אותה המשמעות למילים שיקבלו.

"חנונים זה הקולים החדשים"

מאה ועשרים הילדים שעלו לחצי הגמר כבר הוכיחו את הידע שלהם בשפה העברית, אך הם עדיין מתרגשים מאוד משלבי ההכרעה: "אני קצת לחוץ" מודה אתגר מויאל. "חומר הרדמה יכול להרגיע אותי" מוסיף.
 
רוב הילדים הודו שחלק האיות הוא החזק ביותר אצלם ואף טוענים שהם מאייתים גם להנאתם גם במהלך צפייה במשחק כדורגל: "לפעמים נפלט לי גול, ואז אני מאיית ג-ו-ל" מסביר עידו ליידנר בחיוך.

"הם מבינים שעבודה קשה מביאה לתוצאות"

אמנם ילדים היודעים את השפה העברית על בוריה לרוב מתויגים כ"חנונים", משתתפי חצי הגמר מודים בגאווה שהם מי שהם: "אני רוצה להיות פיזיקאי. כן אני 'חנן'" מודה אתגר מויאל. "אני חושבת שחננים זה הקולים החדשים" מסבירה אמא של אחד המשתתפים.

דליה מזור, המנחה של תחרות העברית הישראלית הראשונה יודעת כמה קשה לעמוד על במה ולהיות בתחרות, כשכל אחד רוצה להצליח: "הם מבינים שעבודה קשה, שינון ולימוד מביאים לתוצאות, וזה נהדר" מסכמת מזור.

>> גם אתם אלופים בעברית? תוכיחו! כנסו לשחק במשחק "אלוף העברית" של אתר mako.

>> פספסתם את התחרות? התכניות המלאות של אלוף העברית לצפייה ישירה