אחרי שחרשנו את הארץ לאורכה ולרוחבה, 44 ילדים מתוך האלפים שהגיעו לתחרות, צלחו את כל השלבים והגיעו אל גמר אלוף העברית הראשון של ישראל. הערב, לרגלי מקווה ישראל, בית הספר החקלאי הראשון אשר מוריו ותלמידיו נאבקו כדי ללמוד בשפה העברית, נדע מי יהיה אלוף העברית של ישראל.

בניגוד לתחרויות עד כה, בגמר הגדול כללי המשחק משתנים, והילדים יתייצבו מול משחקונים חדשים אשר יאתגרו אותם בשפה העברית. בשלב הראשון, יבחנו התלמידים במשחקון האיות, שבו יתבקשו לאיית במדויק מילה שתושמע להם.

רעות פרידמן, התגוררה בנווה דניאל עד שעברה לתל אביב עם משפחתה. אל הגמר הגדול הגיעה רעות כשהיא על קביים לאחר שנקעה את קרסולה, אך דבר לא יעמוד בפני הרצון להיות אלופת העברית. במשחקון האיות, רעות התבקשה לאיית מילה אשר פירושה הוא מתקן שמספק מידע על מצב של מכשיר או מכונה. האם היא תהיה אלופת העברית?

המשחקון השני יהיה משחקון שטרם שוחק בתחרות, ואשר יבחן את הידע של הילדים בפירושי מילים. במשחקון "זה גם זה", תוצג מילה בפני התלמידים עם הפירוש המקובל שלה, ועליהם לתת פירוש נוסף לאותה המילה. ליהי, לדוגמא, נשאלה מה הפירוש הנוסף למילה "שבר", מלבד "חתיכה משלם" או מספר לא שלם במתמטיקה. יודעים את התשובה?

 

משחקון נוסף שטרם שוחק בתחרות הוא משחקון הביטויים. בפני הילדים יוצג משפט ובו משובץ ביטוי ידוע בעברית. הילדים בתשובה יתבקשו לנסח מחדש את המשפט, ללא הביטוי, מבלי לשנות את משמעותו. בפני אורלי, לדוגמא, הוצג הביטוי "דיבר בו סרה". המשפט שקיבלה הוא: "הוא היה אדם צנוע ושקט, איש לא דיבר בו סרה". כיצד ניתן לנסח מחדש את המשפט מבלי להשתמש בביטוי אך עדיין לשמור על משמעותו?

המשחקונים ימשכו עד שישאר תלמיד או תלמידה אחרונים על הבמה אשר יכבשו את הפסגה ואת תואר אלוף העברית של ישראל.

גמר אלוף העברית, הערב אחרי יום