הבחירות מתקרבות ואיתן העונה ה-12 של תכנית הסאטירה "ארץ נהדרת". העורך הראשי של התכנית, מולי שגב, מתאר בצורה הישירה ביותר את הסיבה לעלייתה המוקדמת של העונה החדשה: "אני לא בטוח שבחירות זה הדבר הכי טוב למדינה כרגע אבל אנחנו לא יכולים להתלונן, זאת תקופה שתמיד נותנת לנו המון המון חומרים". העונה החדשה עולה בצל הפיגוע הרצחני במערכת העיתון הסאטירי "שארלי הבדו" בפריז, אבל זה לא מרתיע את צוות השחקנים להמשיך ולספק סאטירה נועזת. "לא עוצרים סאטירה בגלל מצב קיצוני שקרה באירופה או פה" אומר לנו יובל סמו, ולמקרה שחשבתם שהם אמיצים כל עוד זה לא נוגע בפרות קדושות אז אלי פיניש מוכיח אחרת במשפט אחד שאומר הכל: "למוחמד עוד לא הגענו אבל בסדר אנחנו רק בעונה 12".
לא בכדי הבחירות הן קרקע פורייה לעונה החדשה של "ארץ נהדרת", בחירות העבר מוכיחות שלחיקויים בתכנית עשוית להיות השלכות על התדמית הציבורית שדבקה לפוליטיקאים הזוכים (או לא) להיכנס לרפרטואר הדמויות המופיעות באופן קבע בתכנית. דוגמה מצוינת לכך תהיה החיקוי של אסי כהן לאביגדור ליברמן, שהפך אותו ללא צל של ספק לכוכב הבחירות בשנת 2009.
שינויים רבים צפויים בעונה החדשה של "ארץ נהדרת". אסי כהן חוזר לצוות השחקנים אחרי שלוש שנים של הפסקה, ורועי בר נתן קיבל מקום של כבוד תודות לחיקוי שלו ליושב ראש מפלגת העבודה. למרות שהחיקוי מסרב לשתף פעולה עם השינוי התדמיתי שבוז'י הרצוג שואף להעביר בקרב ציבור הבוחרים, רועי בר נתן מודה שדווקא לאור הכניסה לדמותו של הוא פיתח חיבה רבה כלפיו.
כמו בפוליטיקה, כך גם בתכנית נשים זוכות לייצוג גדול יותר משזכו לו בשנים קודמות. "זה טוב לנו גם כשחקניות וגם כנשים", אומרות לנו עלמה זק וליאת הרלב שיכנסו בעונה החדשה לנעליהן של הפוליטקאיות הבולטות במערכת הבחירות הנוכחית. שני כהן, הצלע השלישית של נשות התכנית מציינת שלמרות שהמטרה המרכזית היא להצחיק, מדובר בתכנית שיש לה גם רצון לעורר מחשבה.
עוד בארץ נהדרת:
- מירי רגב: "אל תעזו לצפות בעונה החדשה של ארץ נהדרת"
- ממהמם: הכירו את מחולל הממים של ארץ נהדרת
- עיצוב פנים: ליברמן כמו שעוד לא ראיתם
"70% מהציבור סבור כי חשוב לשדר תכניות סאטירה במהלך תקופת בחירות"
לקראת עליית העונה ה-12 של "ארץ נהדרת", עונת הבחירות, מחר ב-21:00, נערך סקר הבוחן את עמדות הציבור ביחס לתכניות סאטירה בתקופה שלפני בחירות 2015
המחקר בוצע באמצעות מכון המחקר "פאנלס", בראשות שרית שטרנברג, בקרב 302 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית בישראל.
- 70% מהציבור סבור כי חשוב במידה רבה לשדר תכניות סאטירה במהלך תקופת בחירות.
- 55% סבורים כי בישראל יש יותר חופש ביטוי בהשוואה למדינות אחרות. 20% מהאוכלוסייה חושבים שבישראל יש חופש ביטוי באותה מידה כמו במדינות אחרות.
- שליש מהציבור הישראלי חושב ש"ארץ נהדרת" תורמת להכרות טובה יותר של המתמודדים בבחירות.
70% מהציבור סבור כי חשוב במידה רבה לשדר תכניות סאטירה במהלך תקופת בחירות.
כ-58% מהאוכלוסייה תופסים את תכניות הסאטירה כאמצעי ביקורת נוסף על נבחרי הציבור. לתחושת 57% מהאוכלוסייה תכניות הסאטירה נותנות במה לחופש ביטוי.45% מרגישים כי התכניות מאפשרות הסתכלות מזווית נוספת על נושאים חברתיים ומדיניים.
33% מהאוכלוסייה סבורים כי תכניות הסאטירה מגדילות את החשיפה של צעירים לנושאים שהם פחות בקיאים בהם ו-29% מרגישים כי הן מסייעות לשמירה על ערכי הדמוקרטיה.
מעל למחצית מהמשיבים סבורים כי בישראל יש יותר חופש ביטוי בהשוואה למדינות אחרות:
55% סבורים כי בישראל יש יותר חופש ביטוי בהשוואה למדינות אחרות. רק 20% מהאוכלוסייה חושבים שבישראל יש חופש ביטוי באותה מידה כמו במדינות אחרות.
שליש מהציבור חושב ש"ארץ נהדרת" תורמת להכרות טובה יותר של המתמודדים בבחירות.
המחקר בוצע באמצעות מכון המחקר "פאנלס", בראשות שרית שטרנברג, בקרב 302 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית בישראל.
"ארץ נהדרת" חוזרת, הערב (שני) אחרי "עובדה"