שניצל הוא אולי המאכל הכי יומיומי שכמעט אין ילד שלא אוהב, אבל כמו שכבר למדנו להכיר בשבועות האחרונים, עבור תלמידי "הצילו!" שום דבר שקשור במטבח הוא לא עניין שבשגרה. תשאלו את פרופסור עמוס רולידר, שהיה בטוח שהשניצל הממולא שהכין היה כישלון חרוץ ובסוף המתכון העניק לו את הכוכב הראשון שלו, וגם זיכה אותו במפגש שכל-כך חיכה לו עם אישתו.


אז אם גם לכם הפרק עשה חשק פשוט לקום מהכורסא ולהכין שניצל, קבלו את המתכון לשניצל המשודרג של רולידר. ואל תשכחו לבקר גם במדריך שהכנו לשניצל המושלם במדינה.

חומרי גלם: (עם כמויות)-כמות ל 5 שניצלים

שניצל:

  • חזה עוף
  • 4 ביצים
  • כוס קמח
  • כוס פירורי לחם
  • 3-4 עגבניות מיובשות
  • 4-5 זיתי קלמטה
  • חופן בזיליקום בלי גבעולים
  • חופן אורגנו בלי גבעולים
  • מעט פלפל ירוק חריף
  • חופן צנוברים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • שמן זית
  • שמן קנולה

 צ'יפס בריא:

  • 1 קולרבי
  • 1 סלק
  • 1 קישוא-זוקיני
  • מעט טימין
  • שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • מעט סוכר

 סלט:

  • חומץ  אורז
  • שמן זית
  • שום
  • חרדל דיזון חלק
  • סילאן
  • רוקט
  • נענע
  • נבטים סינים
  • קשיו קלויים

כלים:

  • מחבתות
  • ניילון מפריד
  • פטיש לשניצלים
  • נייר סופג
  • מעבד מזון

אופן ההכנה:

רולדת שניצל

קודם נטפל בעוף:

  • חותכים את חזה העוף לשני חציאים ומפרידים את הפילה.
  • חותכים את החזה החצוי לשניים.
  • מניחים יריעת ניילון על החזה ודופקים אותו בעזרת פטיש לשניצלים – חשוב שהוא יהיה דק.

הכנת המילוי:

  • שמים במעבד מזון עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, בזיליקום, אורגנו, פלפל ירוק חריף, שום, מלח, פלפל ושמן זית, ומפעילים את המעבד המזון עד שמתקבל ממרח חלק בלי נוזלים.
  • קולים את הצנוברים עם מעט שמן על אש נמוכה עד להשחמה.

הכנת הנשיצל:

  • לוקחים את חזה העוף ומחלקים אותו באופן דמיוני לשלושה שלישי.
  • ממלאים את חזה העוף בשליש הראשון שלו (לרוחב) במילוי שהכנו ומגלגלים
  • מקמחים את השניצל המגולגל, טובלים בביצה ואז בפירורי לחם
  • מטגנים את הרולדה שהתקבלה במחבת עד להשחמה - כ-11 דקות

 ציפס בריאותי:

  • חותכים לחתיכות שוות (אפשר גם קוביות) סלק, קולרבי וזוקיני
  • מטבלים כל ירק בנפרד בשמן זית, מלח, פלפל וטימין
  • מניחים את הירקות על נייר פרגמנט ואופים בתנו בחום של 180 מעלות בין 10-15 דק

>>כל מה שרציתם לדעת על השניצל המושלם

ושיהיה בתאבון!

אין תמונה
תישארו עם טעם טוב גם לאירועים הבאים

הצילו! אני לא יודע לבשל, שבת אחרי החדשות